Startdir
Gezondheid

Andere toepassingen van botox

Wanneer men denkt aan botox behandelingen, denkt men vooral aan het wegwerken van rimpels. Dat is niet vreemd, want botox won zijn bekendheid doordat het een heel effectieve manier is om rimpels te verwijderen zonder dat er een operatie aan de pas hoeft te komen. Een botox behandeling tegen rimpels is een van de meest ondergane behandelingen binnen de cosmetica. Toch heeft botox nog andere toepassingen waarbij het heel nuttig is om een probleem op te lossen.

De eerste toepassing is het gebruik van botox tegen hoofdpijn. Het is bewezen dat bij mensen die last hebben van migraine of aanhoudende spanningshoofdpijnen, botox een oplossing kan zijn om de pijn te verminderen of zelfs te stoppen. Deze hoofdpijnen worden namelijk uitgelokt door het aanspannen van de spieren rond het hoofd. Doordat botox een spierverlammende werking heeft, kan een injectie ervan in het voorhoofd ervoor zorgen dat deze spieren niet meer kunnen opspannen. Daardoor zal de spanning rond het hoofd afnemen en de hoofdpijn sterk minderen of zelfs stoppen. 

Een andere toepassing is die van botox tegen tandenknarsen. Tandenknarsen is het onbewust hard over elkaar schuren van de tanden. Dat kan voor nare gevolgen zorgen zoals slijtage van de tanden en kiezen en zelfs dat ze uiteindelijk kunnen breken. Tandenknarsen komt doordat de kauwspieren ’s nachts onbewust gaan beginnen samentrekken. Ook hier kan de spierverlammende werking van botox voor een oplossing zorgen. Door botox injecties in de kauwspieren zullen deze niet meer ongecontroleerd kunnen aanspannen en zal het tandenknarsen stoppen. 

Een nadeel van botox, zeker voor deze mensen die het gebruiken tegen sterke lichamelijke klachten, is dat de werking slechts tijdelijk is. Het botox effect houdt zo’n drie tot vijf maanden aan en zal daarna weer gaan vervagen. Om te voorkomen dat de klachten terugkomen, is dan een herhalingsbehandeling nodig om hetzelfde effect te behouden.

https://faceland.nl/