Auto importeren? Zorg voor verzekering van de auto én voor verzekering van het transport

Een auto importeren gaat niet zonder deze auto goed te verzekeren. Dat betekent dat niet alleen de auto zelf verzekerd moet worden; ook het transport moet worden verzekerd. Laat uw auto importeren door een specialistisch bedrijf. Zo weet u zeker dat als er bijvoorbeeld een schip in zwaar weer terechtkomt, het beschadigd raakt. Natuurlijk gebeurt dit zelden en verloopt het vervoer van het voertuig vrijwel altijd vlekkeloos. Natuurlijk wilt u verzekerd zijn tegen onvoorziene schade als u een auto laat invoeren. Gaat u in zee met een professioneel auto import bedrijf, dan kunt u hier ook vrijwel altijd een verzekering afsluiten. Deze verzekering eindigt dan zodra u de auto in het bezit heeft.  

Auto importeren: laat het doen door een specialist met kennis van invoerrechten

Een auto invoeren is verbonden aan diverse regels. Zo is niet alleen de verzekering belangrijk, er zijn andere zaken waar men rekening mee moet houden. Het geregel dat hierbij komt kijken, levert veel rompslomp op. Daarom is het slim om een specialist in te schakelen. Deze kan de door u gewenste auto importeren. Kies hierbij voor een bedrijf dat de nodige kennis heeft van invoerrechten en de kosten die komen kijken bij het importeren van auto’s. Natuurlijk is het iet alleen mogelijk om auto’s te importeren, maar kunnen ook motoren en oldtimers geïmporteerd worden. De uiteindelijke prijs die u betaalt voor de auto, zal bestaan uit verschillende onderdelen zoals de transportkosten, BTW, aankoopprijs en invoerrechten. Natuurlijk wilt u niet te veel betalen; kies daarom altijd voor een bedrijf dat eerlijke prijzen hanteert.

Een auto laten importeren vanuit Canada, Amerika of Japan

Heeft u een auto gezien in het buitenland die u heel graag zou willen hebben? Dan is het mogelijk zo’n auto te importeren. Bijvoorbeeld wanneer u niet zoveel heeft met Nederlandse auto’s, en u een fascinatie voor auto’s uit andere landen heeft. Dan kunt u ervoor kiezen om een auto te importeren. Als u een auto laat invoeren, haalt u dus een auto vanuit een ander land naar Nederland, zodat u er zelf in kunt rijden. Maar hoe pakt u zoiets aan? Het is niet iets wat u even snel doet. Zeker niet als u een auto wilt invoeren vanuit bijvoorbeeld Japan of Canada. Gelukkig zijn er bedrijven die u daarbij kunnen helpen. Zij weten alles wat u nodig heeft en moet regelen om een auto te importeren.