Startdir
Woning en Tuin

Bestaat een onderhoudsvrije tuin?

Veel mensen zitten met de vraag: bestaat een onderhoudsvrije tuin? Wij kunnen u vertellen dat een onderhoudsvrije tuin niet bestaat. In de volksmond bestaat een onderhoudsvrije tuin wel maar in de praktijk zal blijken dat een onderhoudsvrije tuin ook onderhoud nodig heeft al zal het onderhoud zeer beperkt zijn. Het is dan ook beter om het te hebben over een onderhoudsarme tuin, maar voor het gemak blijven we het gewoon een onderhoudsvrije tuin noemen.

Het voordeel van een onderhoudsvrije tuin

Aan een onderhoudsvrije tuin kleven veel voordelen. Allereerst op het gebied van tuinonderhoud. Het tuinonderhoud is namelijk zeer beperkt waardoor u veel tijd overhoudt die u aan andere zaken kunt besteden. Wanneer u voor de juiste materialen kiest dan zal het waarschijnlijk alleen nodig zijn om uw tuin van tijd tot tijd even schoon te maken. Wanneer de tuin ook nog eens strakke vormen heeft is het grote voordeel dat de tuin eenvoudig schoon te maken is.

Het nadeel van een onderhoudsvrije tuin

Aan een onderhoudsvrije tuin kleeft ook een nadeel. De investering. De investering is vaak een stuk hoger dan bij het aanleggen van een ander type tuin. Dat komt voornamelijk door de materialen die gebruikt worden. Er worden namelijk vaak duurzame materialen gebruikt die over het algemeen ook een stuk duurder zijn. Denk aan tuintegels van natuursteen of het plaatsen van een hardhouten schutting. Dergelijke voorzieningen kunnen al snel flink in de papieren lopen.

Gelukkig zijn er ook alternatieven beschikbaar. Kunststof bijvoorbeeld. Tegenwoordig zijn er zeer mooie kunststof schuttingdelen verkrijgbaar. Het geeft vaak een zeer moderne uitstraling en is daarnaast duurzaam en goedkoop. Voor de tuintegels of voor het terras zou u voor beton kunnen kiezen. Beton is ook vrij goedkoop en daarnaast zeer duurzaam. Deze materialen lijken de laatste jaren ook steeds populairder te worden.

Gaat u een onderhoudsvrije tuin aanleggen? Vergelijk eerst de prijzen

Zowel bij het ontwerpen van de tuin als bij het aanleggen van de tuin kunt u flink wat kosten besparen. Voor het tuinontwerp kunt u dat doen door bij verschillend tuinarchitecten een offerte aan te vragen. Voor het aanleggen van de tuin kunt u hetzelfde doen maar dan vraagt u bij hoveniersbedrijven een offerte aan. Met het vergelijken van de prijzen kunt u tot wel 45% op zowel het ontwerpen als het aanleggen van de onderhoudsvrije tuin besparen!

https://www.vergelijkhoveniers.nl/onderhoudsvrije-tuin/