Startdir
Gezondheid

De veroudering in ons gezicht

Kun jij je ook zo storen aan de tekenen van veroudering van je huid en gezicht? Je lijntjes en rimpels worden streed dieper, maar liever wil je hiervoor niet onder het mes. Dit hoeft ook niet. Er zijn verschillende behandelingen waardoor je niet onder het mes moet om van je rimpels af te komen. Hiermee zijn dezelfde resultaten te behalen, zelfs nog betere resultaten!

Als we ouder worden daalt de eiwitproductie in ons lichaam. Dit zorgt voor volume en elasticiteit in onze huid, zoals collageen en elastine. De lagere aanmaak van elastine zorgt ervoor dat de elasticiteit van onze huid daalt. Dit betekent dat onze huid telkens minder goed in staat is om na een spierbeweging de huid terug te plooien. Na verloop van tijd ontstaan er dan kraaienpoten naast de ogen en fronsrimpels op voorhoofden. Een lagere aanmaak van collageen zorgt ook voor minder volume in je huid. Door een tekort aan collageen ontstaan er lijnen zoals de nasolabiale plooi. Dit is de lijn van de hoeken van de neus naar de mond. Door het verlies van collageen kan je huid een holle uitstraling krijgen.

Door de jaren heen ontstaan kleine lijntjes, littekens en gebroken bloedvaatjes in het gezicht en bij sommigen ook pigmentvlekken. Een aantal jaren geleden werd er vaak gekozen voor een operatie als ingreep, zoals een facelift, om de huid weer strak te trekken. Tegenwoordig wordt er vaker gekozen voor een ingreep zonder operatie door zowel vrouwen als mannen. Dit kan onder andere via een rimpelbehandeling met fillers of een rimpelbehandeling met Botox.

De rimpelbehandeling met fillers wordt een liquid facelift genoemd. Dit is een antiverouderingsbehandeling met fillers. Als een filler wordt ingespoten kunnen er bepaalde tekenen van de veroudering tegen worden gegaan, zoals het volumeverlies van de lippen en lijnen en rimpels in de bovenlip.

http://faceland.nl