Startdir
Gezondheid

De vitaminen voor je lichaam.

Het lichaam heeft verschillende vitaminen nodig om goed te kunnen functioneren. Hierbij kun je denken aan vitamine B12, vitamine D, vitamine en nog een hoop andere soorten vitaminen en mineralen. Over het algemeen krijg je genoeg vitaminen, mits je een normaal eetpatroon hebt, binnen.

Een van de vitamine die niet door het lichaam zelf aangemaakt kan worden is vitamine C. Dit betekent dus dat het allemaal uit externe voedingssmiddelen moet komen. Vitamine C kun je halen uit vrijwel alle citrusvruchten en groenten. Het heeft verschillende functies en er zijn, vastgesteld door de Europese voedselorganisatie, bepaalde bewezen gezondheidsclaims rondom vitamine C. Het zorgt mede voor een hormoonhuishouding die gebalanceerd blijft en voor de rest heeft vitamine C invloed op een kleine 800 chemische processen in het lichaam.

Enkele claims die bewezen zijn rondom vitamine C zijn. Het in stand houden van een normale werking van je immuunsysteem als je veel lichamelijke inspanning levert. Voor de bloedvaten zorgt het er voor dat er een normale collageenvorming bestaat, daarnaast heeft het dezelfde werking op botten, kraakbeen en tandvlees. Voor de huid en tanden zorgt het ook voor een normale collageenvorming. Het levert energie aan het metabolisme en zorgt voor een normale werking van het zenuwstelsel en psychologische functies. Voor een vermindering van vermoeidheid heeft het ook een positief effect en het verhoogt de ijzeropname. Deze claims zijn allemaal vastgesteld door de Europese voedselorganisaties.

Mocht je dagelijks niet aan je gezonde dosis vitamine C komen dan zijn de alternatieven die ervoor beschikbaar zijn een goede oplossingen. Er zijn namelijk een hoop grote namen die vitamine C in pil vorm aanbieden. Dit product is daar een bekend voorbeeld van. Het heeft bij een hoop processen invloed en het is dan ook absoluut geen slecht idee om ervoor te zorgen dat je vitamine C altijd goed op peil is.

http://topvitamins.nl