Startdir
Image default
Woning en Tuin

Hoe haal je een vogel uit een magazijn

Vogels vliegen magazijnen binnen, storen mensen en kunnen de weg naar buiten niet meer vinden. Ze kunnen zelfs nesten maken in het pakhuis, wat een brandgevaar oplevert en hun nesten en uitwerpselen zorgen voor de verspreiding van ziekten zoals Salmonella.

Dus, hoe krijg je een vogel uit een pakhuis? In dit artikel worden enkele oplossingen voor vogelbestrijding gepresenteerd.

De eerste oplossing is de zelfgemaakte optie. Maak eerst een duidelijk uitgangspad voor de vogel om eruit te komen. Verwijder alle obstakels die de weg naar de dichtstbijzijnde uitgang zouden blokkeren.

Sluit vervolgens alle lichtbronnen uit, behalve een licht bij de uitgang waar je de vogel doorheen wilt laten gaan. Doe alle andere lichten uit en zorg dat de uitgangslichtbron het enige is dat de vogel kan zien. Wacht op dit punt. In volledige duisternis moet de vogel zijn weg vinden naar het licht van de uitgang en zijn weg naar buiten vinden.

Je kunt ook proberen hem met een groot laken naar de uitgang te lokken.

De volgende optie is om een vogelcontroledienst in te huren. Vogelbeheersingsspecialisten kunnen zelf een vogel uit uw gebouw lokken. Ze kunnen ook eventuele vogelplaagproblemen in het gebied oplossen, wat vaak net zo belangrijk is als het verwijderen van de vogel in het magazijn, omdat vogels binnen kunnen blijven komen zonder de juiste afschrikking van buitenaf, zo worden deze vogelpinnen steeds populairder (https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/vogelpinnen/)

Als een vogel een pakhuis binnenkomt, is dit vaak slechts een symptoom van een grotere vogelplaag buiten. Het is logisch om eenmalig een vogelverwijderingsservice voor live-vangst in te huren; het heeft geen zin om ze te blijven inhuren als er een andere vogel binnenvliegt. Om deze reden raden we aan om naast de eerste keer vogelverschrikkingsmethoden te installeren om te voorkomen dat vogels terugkomen in het magazijn.

Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om het afschrikken van vogels. Vogelnetten zijn vaak de eerste verdedigingslinie. Vogelnetten sluiten vogels uit met een effectiviteit van bijna 100% en worden gebruikt om gebieden af te sluiten waar vogels anders zouden vliegen.

  1. Vogelspikes zijn een andere optie voor vogelcontrole voor magazijnen. Vogels hebben de neiging om neer te strijken en samen te komen op richels, leuningen en andere oppervlakken. Vogelspikes kunnen voorkomen dat vogels op deze oppervlakken landen en houden ze zo uit de buurt van gebouwen. Deze zijn vooral effectief als vogels op het dak van een magazijn landen en via een aanlegsteiger binnenkomen.

  2. Elektrische schokbanen kunnen ook worden gebruikt om te voorkomen dat vogels op oppervlakken gaan zitten. Schoksporen geven vogels een kleine elektrische schok wanneer ze proberen te landen, wat hen ervan weerhoudt om op dat oppervlak te blijven. Vogels vinden al snel een andere plek om te landen. Noch vogelspikes noch elektrische schoksporen doen de vogels echt pijn, maar zorgen ervoor dat ze niet op oppervlakken landen.

Samenvatting: de manieren om een vogel uit een magazijn te verwijderen, zijn onder meer door ze naar buiten te lokken door de uitgang de enige lichtbron te maken of door een verwijderingsservice voor live-vangst in te huren om de vogels voor je te verwijderen. Als er vaak vogels in uw magazijn komen, raden we aan om ook vogelverschrikkingsmethoden aan de buitenkant van uw gebouw te installeren.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/vogelpinnen/dakgootborstel/