Startdir
Aanbiedingen

Je koe de ruimte gunnen

 

Ken je dat? Van die mensen die veel te snel en veel te vaak te dichtbij komen. Het jammere is dat je waarschijnlijk niet de enige bent. Zo heeft een koe bijvoorbeeld ook een eigen persoonlijke ruimte, en kan gestrest raken op het moment dat er een obstakel in deze ruimte zal bevinden. Dit zal door de koe als hinderlijk worden gezien. Dit zal zich reflecteren op hoe de koe zich zal gedragen.

Je zou dan kunnen kiezen om een cowhouse aan te schaffen, om ervoor te zorgen dat er een ruimere ligplaats voor je koe wordt gecreëerd. Zo zal je koe zich op elk gewenst moment kunnen verplaatsen. Daarbij zal ze dan geen angst gaan ervaren om op te staan of om te gaan liggen, omdat er binnen in de cowhouse geen losse obstakels zullen liggen.

Uit een recentelijk onderzoek is gebleken dat een koe plusminus 45 minuten eerder gaat staan of liggen met gebruik van een cowhouse in vergelijking met de ligboxen die normaal gesproken worden gebruikt door de boer. Daarnaast is ook gebleken dat het opstaan makkelijker zal gaan. Veel koeien zullen voor een korte periode op een makkelijke manier op staan om daarna direct weer op de andere zijde te gaan liggen. Op deze manier zal de bloedcirculatie weer geoptimaliseerd worden. Op deze manier zal de kans op kale hakken sterk verminderen. Kale hakken zullen namelijk ontstaan wanneer de koe te lang op één zijde blijft liggen.

Naast de ligbox zelf is ook de inhoud van de ligbox erg belangrijk. Wil je als boer wel het comfort bieden van een zand- of diepstrooiselbox, maar vind je dat er te veel nadelen zullen zijn? Dan is er de uitvinding van de Pack Mat. De pack mat bestaat uit een stevig onder matras, met daaroverheen een speciaal ontworpen cover.

 

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl