Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen door uw productieproces te verbeteren

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is vaak een zaak van het zo efficiënt mogelijk inrichten van uw productieproces. En uw productieproces verbeteren doet u via het Lean Management systeem. Door het juiste bedrijf in te schakelen wordt het mogelijk om een Lean Management systeem in te zetten dat ook nog eens bijdraagt aan het verhogen van het imago van uw onderneming. Solutio is een bedrijf dat voor het verbeteren van uw productieproces een duurzame oplossing heeft bedacht. Lean staat voor slank of mager en dat betekent dat het management systeem van dit bedrijf alle overbodige processen uit het huidige managementsysteem gooit, waardoor dit beter gaat draaien.

Een Lean Management systeem dat rekening houdt met de strenge eisen voor voedselveiligheid

Bij het verbeteren van het productieproces in de voedingsindustrie is het van belang dat u de eisen met betrekking tot hygiëne en veiligheid goed in acht neemt. Er zijn verschillende normen en richtlijnen, om nog maar te zwijgen van de geldende wet- en regelgeving binnen deze industrie. Een productieproces verbeteren kan dan ook alleen maar bij een bedrijf dat rekening houdt met deze restricties. Het Lean Management systeem van Solutio is hier een goed voorbeeld van. Dit systeem wordt op maat gemaakt voor uw onderneming en kan ingeplugd worden in de huidige structuur van uw productiefaciliteit. Daarmee blijft voedselveiligheid een belangrijke pilaar voor uw organisatie en werkt u oneindig veel efficiënter.

Uw productieproces verbeteren door de veiligheid te waarborgen met een risico inventarisatie

Om uw productieproces te verbeteren heeft u allereerst een goede risico inventarisatie nodig. Verbetering is immers lastig wanneer u niet weet waar de zwakke punten liggen. Bij Solutio kunt u een Lean Management systeem laten implementeren in uw bedrijfsprocessen die de zwakke schakels in de keten verwijdert of vervangt. Wat overblijft is een systeem dat efficiënter werkt, minder onnodige verspilling oplevert en volledig voldoet aan de heersende richtlijnen en wetgeving op het gebied van Arbo en veiligheid. Dit systeem kan geïmplementeerd worden bij ieder bedrijf met een productielijn, of het nu een grote of een kleine onderneming betreft.