Startdir
Electronica en Computers

Nokia Lumia 920

De Nokia Lumia 920 is de voorganger van de Lumia 925 en 930 en was destijds het vlaggenschip van Nokia. De Lumia 920 werd eind 2012 gelanceerd en draait op het Windows Phone platform. Het design van de smartphone is typisch Nokia met veel felle kleuren. Zo is de Lumia 920 beschikbaar in de kleuren rood, geel, wit en zwart, waarvan de eerste drie een glossy finish hebben en de laatste mat is.

Technisch gezien is de Nokia Lumia 920 alles behalve teleurstellend. De Lumia beschikt over een helder 4,5 inch IPS LCD display met een resolutie van 1280×768 en een pixeldichtheid van 332 ppi. Het display is gemaakt van GorillaGlass en dit zou het scherm veel sterker moeten maken.  Ook is de Lumia 920 voorzien van een 1,5 GHz dual-core processor van Qualcomm. Deze processor zorgt in combinatie met 1GB RAM en Windows Phone 8.0 (of 8.1) voor een erg snel werkende telefoon. Verder beschikt de Lumia 920 over 32GB intern geheugen. Dit zal voor de meesten onder ons meer dan genoeg zijn. Immers is dit ruimte voor honderden mp3’s en duizenden foto’s en video’s.

Wat features die we van andere telefoonaanbieders nog niet kennen zijn de mogelijkheid tot draadloos opladen en de Carl Zeiss PureView cameralens. Deze lens zorgt voor een vele malen betere foto bij low-light omstandigheden. Ook is de camera van de Lumia 920 in staat 8.7 megapixel foto’s te schieten en 1080p video’s op te nemen. Verder zijn NFC (Near Field Communication) en Super Sensitive Touch features die destijds bij concurrentie nog niet verkrijgbaar waren. NFC is een techniek die het bijvoorbeeld mogelijk maakt om draadloos met je telefoon te kunnen betalen. Super Sensitive Touch zorgt ervoor dat de Lumia 920 ook met handschoenen of harde voorwerpen als een pen te bedienen is.

Voor informatie over een Nokia Lumia 920 abonnement: http://www.mobifo.nl/smartphone/nokia/nokia-lumia-920-abonnement/

http://www.mobifo.nl/smartphone/nokia/nokia-lumia-920-abonnement/