Snel hoog in Google

Hoog in google: promotie in de hedendaagse tijd

In de hedendaagse maatschappij kunnen we niet meer om het internet heen. Ook de SEO marketing en promotie van uw bedrijf of product kunt u tegenwoordig het beste en snelste via het internet aanpakken. Met dergelijke advertenties bereikt u relatief eenvoudig en snel een groot publiek van mogelijke klanten. Potentiële klanten gaan niet meer op zoek naar uw advertentie in een tijdschrift, nee, zij typen een zoekwoord in op een zoekmachine en bepalen aan de hand daarvan bij welk bedrijf zij hun producten willen bestellen. In Nederland is de meest gebruikte zoekmachine nog altijd google, zo’n 98% van de mensen maakt hier gebruik van. Het is daarom verstandig om te proberen hoog in google, in plaats van in een andere, minder gebruikte zoekmachine te komen. Zo heeft u het meeste effect van uw inspanning omtrent promotie en marketing. Wanneer toekomstige klanten het zoekwoord intoetsen dat met uw product te maken heeft, krijgen zij een lijst met zoekresultaten te zien. Uit eigen ervaring weet u ook dat u meestal klikt op een van de bovenste paar zoekresultaten en daar uw product bestelt. Daarom is het voor u als organisatie van groot belang om hoog in google te komen en zo in ieder geval zichtbaar te zijn op de eerste pagina met zoekresultaten. Dit vergroot uw kansen voor nieuwe klanten. Om hoog in google te komen, kunt u diverse acties ondernemen. Deze worden hieronder besproken en uitgelegd. Tevens zal uitgelegd worden wat u als bedrijf het beste zou kunnen ondernemen om hoog in google te komen.

Wat u zou kunnen ondernemen om hoog in google te komen

Het hele proces van hoog in google komen wordt ook wel zoekmachine optimalisatie of in het Engels search engine optimization genoemd. Over het algemeen genomen zijn er twee methodes die er voor kunnen zorgen dat u hoog in google komt. Allereerst kunt u advertenties laten plaatsen. Hiermee wordt bedoeld dat u bij een aantal aan uw product of website gelinkte zoekwoorden een advertentie laat plaatsen. Deze zullen in de marges van de zoekmachine verschijnen, met andere woorden: hoog in google! Dit wordt het makkelijkst uitgelegd aan de hand van een voorbeeld. Stelt u zich voor dat u een bedrijf heeft dat wasmiddel verkoopt. U laat dan bijvoorbeeld advertenties plaatsen bij de zoekwoorden ‘wassen’, ‘wasmiddel’ en ‘vlekken’. Wanneer iemand dergelijke zoekwoorden intoetst, zien zij bovenaan de pagina meteen de advertentie naar uw website staan. Voor deze dienst van zoekmachines moet betaald worden; iedere keer dat iemand op uw advertentie klikt, betaalt u een bepaald bedrag aan de zoekmachine. De tweede methode om hoog in google te komen is zoekmachine optimalisatie. Hiermee wordt bedoeld dat u de inhoud en structuur van uw website op zodanige manier aanpast, dat u gemakkelijk gevonden kunt worden en dus hoog in google komt te staan. Een website bouwen die geoptimaliseerd is voor een zoekmachine is een vak apart, er zijn bedrijven die u hierbij kunnen helpen. Een aantal belangrijke methodes worden hier genoemd. Zo moet bijvoorbeeld het zoekwoord waarop u gevonden wilt worden een aantal keer voorkomen in de teksten die u op uw website plaatst. Zo ‘weet’ google dat dit zoekwoord belangrijk is voor deze website en dat u waarschijnlijk een product of dienst aanbiedt dat te maken heeft met dit zoekwoord. Als gevolg zult u hoog in google komen te staan. Verder is de zoekmachine gevoelig voor de context waarin u teksten plaatst. U kunt dus niet simpelweg een tekst plaatsen met honderd keer het zoekwoord en verder een hoop onsamenhangende woorden. Tot 2011 kon google hiermee gefopt worden, maar de technologie is inmiddels zo ver gevorderd dat alle teksten op uw website leesbaar en samenhangend moeten zijn. Wanneer u een dergelijke onzintekst plaatst, kunt u door de zoekmachine zelfs naar beneden geplaatst worden in de ranglijst, wat u uiteraard wilt voorkomen! Om zo effectief mogelijk hoog in google te komen, wordt aangeraden om beide methodes te gebruiken. Dus een combinatie van advertenties plaatsen en een geoptimaliseerde website zorgt er het snelst voor dat u hoog in google komt.

Professionele hulp bij zoekmachine optimalisatie

Het is begrijpelijk als u bovenstaande methodes graag wilt toepassen, u wilt tenslotte een zo goed mogelijke promotie voor uw product of dienst, maar u geen idee heeft hoe u dit kunt aanpakken. Er zijn bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in dergelijke optimalisatie en die u hierbij kunnen helpen. Een van deze bedrijven is It-x, u kunt hen bereiken via de website www.it-x.nl. Dit bedrijf kan u ondersteunen bij diverse zaken:

  • het bouwen van een website die goed te vinden is door zoekmachines
  • zoekmachine optimalisatie uitvoeren op uw bestaande website
  • helpen met adverteren

Op de site van dit bedrijf kunt u tevens veel informatie vinden over het hele proces van zoekmachine optimalisatie. Hier kunt u nogmaals lezen waarom het als modern bedrijf zeer noodzakelijk is om hoog in google te staan en wat u kunt ondernemen om dit te bereiken. Uiteraard wordt er ook uitgelegd waar Webton als bedrijf u mee zou kunnen ondersteunen. Via de website kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw organisatie. Tevens kunt u bellen met de klantenservice, waar deskundige medewerkers u te woord zullen staan. Met hen kunt u bespreken waar u naar op zoek bent en wat u budget hiervoor is. De medewerkers van Webton zullen u graag ondersteunen en samen met u kijken wat de beste mogelijkheden zijn bij uw wensen en behoeftes.

http://www.it-x.nl/gemakkelijk-hoog-in-google/