Startdir
Aanbiedingen

Trends op het gebied van daken

Als je een huis bekijkt is het dak een van de dingen die als eerste opvalt. Zeker als er een mooi dak is valt dat erg op. Maar wat zijn eigelijk de ontwikkelingen op het gebied van daken? Waar kiezen mensen veel voor tegenwoordig en wat is in de ‘mode’ op het gebied van daken? Dat lees je in dit artikel.

Daken met dakpannen zijn erg standaard en een gemakkelijke keuze. Dit komt omdat het relatief goedkoop is en makkelijk in onderhoud. Dit is dan ook geen trend momenteel, maar rieten daken zijn dat zeker wel! Een riet dak heeft een mooie en luxe uitstraling. Dit was vroeg juist helemaal niet zo. Toen waren rieten daken de meest goedkope keuze als je een dak ging kiezen. Momenteel is het een van de duurste keuzes. Dit komt door de hoeveelheid tijd die er in gaat zitten en het onderhoud is ook vrij hoog. Je krijgt er wel een mooi dak voor terug. Zeker voor grotere huizen of villa’s is een rieten dak erg mooi. Je moet wel een gespecialiseerde rietdekker, zoals Van den Bergh rietdekkers, inhuren die het allemaal kunnen installeren.

Een dak van kunststof is erg populair geworden. Dit komt vooral door de prijs en het lage onderhoud. Je hoeft namelijk bijna nooit iets aan onderhoud te doen. het is natuurlijk jouw keuze en als je het schoon wilt houden is het aan te raden dit soms te doen maar je hoeft het niet zo vaak te doen. het ziet er heel strak uit en is makkelijk aan te brengen. Het kost weinig tijd dus ook weinig geld om voor dit dak te kiezen. De meest populaire trend van dit jaar is de daktuin of groendak. Je ziet dit al vaker terugkomen bij daken vana grote bedrijven of bij de overheid. Je ziet het nu ook vaker bij consumenten terugkomen en dat is erg leuk en goed. Naast dat het mooi is, is er vooral een milieu aspect waarom bedrijven en mensen hier voor kiezen.

https://www.rietwerk.nl/