Startdir
Gezondheid

Verschil tussen Impotentie en Infertiliteit

Bijna één op de vijf mannen boven de achttien jaar krijgt te maken met een erectiestoornis. Infertiliteit wordt veroorzaakt door psychische problemen of door lichamelijke problemen zoals neurologische problemen, onvoldoende bloed toestroom en een te lage hormoonspiegel. Prestatiedrang of schrik om een erectiestoornis te hebben leidt vaak tot een negatieve cirkel waarin totaal geen erectie meer bekomen wordt, zelfs bij seksuele prikkelingen. 

Geestelijke Oorzaken

Er zijn tal van geestelijke oorzaken zoals discussie met de partner, stress, angst, depressie, gespannen zijn, verdriet, faalangst en een negatief zelfbeeld. Maar bijvoorbeeld opgevoed zijn in een omgeving die zegt: Seks is vies, kan infertiliteit ook beïnvloeden. Ook negatieve seksuele ervaringen zullen een grote invloed hebben op de fertiliteit. De oplossing voor veel psychologische oorzaken is vaak een betere communicatie met de partner. 

Lichamelijke Oorzaken

 

Lichamelijke oorzaken zorgen vooral ervoor dat de doorbloeding in het mannelijke geslachtsorgaan niet goed verloopt. Dit kan onder andere komen door anorexia, multiple sclerose, suikerziekte, bestraling van prostaat of een prostaatoperatie, een hoog prolactine gehalte, hoge bloeddruk, hoge cholesterol en overgewicht. 

Ook de levensstijl van de persoon kan een grote invloed hebben op de potentie. Bijvoorbeeld een stressvol leven kan een oorzaak zijn, maar ook dingen zoals overmatig alcohol gebruik, medicijnen, en roken kunnen een grote invloed hebben.

Medicatie

 

Er zijn tegenwoordig verschillende medicijnen op de markt die kunnen helpen bij een erectiestoornis. Er zijn verschillende bekende merken op de markt, maar ook minder bekende merken en dus goedkopere merken hebben een uitstekende werking. Sommige medicatie werkt relatief gezien maar kort, tot vijf uur na inname, terwijl sommige langer werken, tot wel 36 uur na inname. Een injectie in het mannelijke geslachtsorgaan met papaverine, een medicijn met vaatverwijdende eigenschappen is ook een mogelijke oplossing. In sommige gevallen zal een vacuümpomp ook een oplossing kunnen zijn. Dit wordt vooral gebruikt wanneer andere medicijnen niet toepasbaar zijn. Een operatie voor het plaatsen van een prothese in het mannelijke geslachtsorgaan is ook mogelijk. 

Lichamelijke onderzoeken zijn niet vaak nodig voor vaststellen van impotentie, dit komt doordat de omstandigheden of medisch verleden van de man al gekend is. Moest dit toch nodig zijn dan verwijst uw huisarts u door naar een specialist of seksuoloog.

http://impotentie.yolasite.com