Startdir
Eten en drinken

Vind de barbecue die bij je past

Er zijn tegenwoordig vele soorten barbecues, voor ieders persoonlijke smaak, voorkeuren en budget. Een barbecue is natuurlijk de ideale oplossing voor een sociale gelegenheid die eraan zit te komen. Zoek daarom goed uit wat echt bij jou en de gelegenheid past als je een barbecue gaat kopen. Hier zullen we de verschillen, voor- en nadelen van verschillende barbecues uiteenzetten zodat je de perfecte keus kan maken.

De klassieke houtskool barbecue

De houtskool barbecue is de barbecue waar je waarschijnlijk bekend mee bent. Dit is geen verrassing, want deze barbecue is erg geliefd omdat het een echte sfeermaker is tijdens de meeste feestjes. Ook is de rooksmaak die gegenereerd wordt door de houtskool en de briketten onmiskenbaar.

Deze smaak trekt direct in de ingrediënten doordat de warmte zich direct daaronder bevindt. Ook kunnen hoge temperaturen bereikt worden met dit type barbecue. De temperatuurregeling moet je in de meeste gevallen wel even onder de knie krijgen. Maar dan heb je ook wat!

De vernieuwende elektrische barbecue

Wie toe is aan wat meer gebruikersgemak vindt de elektrische teppanyaki barbecue waarschijnlijk wel wat. Dit is in principe een elektrische grillplaat en is een Oosterse manier van barbecueën. De elektrische barbecue biedt in principe dezelfde gezelligheid als een houtskool barbecue, want ook hierbij verzamelt iedereen zich eromheen en kan iedereen erop leggen wat ie wil.

Deze barbecue komt erg snel op temperatuur en deze valt erg gemakkelijk te regelen. Je kunt het ook wel zien als ‘’buiten koken’’. De smaak zal dan ook niet hetzelfde zijn als met een houtskool barbecue, maar het scheelt wel heel erg tijdens het schoonmaken! De elektrische barbecue heb je namelijk in een handomdraai schoongemaakt.

https://www.debbqwinkel.nl