Startdir
Image default
Eten en drinken

Voedingsschema voor jouw baby

Inmiddels geniet je heerlijk van je kleine wonder in jouw armen. Je pasgeboren baby is een genot om naar te kijken, maar je wordt er ook zenuwachtig van. Want hoeveel moet je hem nu voeden? Een voedingsschema baby kan jou hierbij helpen. Dit ligt allemaal anders bij verschillende manieren van voeden. Met borstvoeding heeft de baby over het algemeen vaker voeding nodig dan bij voeden met de fles.

Ook is het per baby anders, de één heeft nu eenmaal meer nodig dan de ander. Over het algemeen geldt een richtlijn van 150ml per kilo lichaamsgewicht per 24uur. Maar mocht je heel veel twijfelen dan kun je altijd om advies vragen bij de huisarts, consultatiebureau of voedingsdeskundige. Het is namelijk niet erg om te vragen om hulp.

Vertrouw in het natuurlijke gevoel

De baby is net geboren en heeft natuurlijk het gevoel dat hij of zij honger heeft. Hij voelt zelf heel goed aan wanneer die honger heeft. Leer zijn manier van aandacht vragen voor voeding. Op die manier weet je precies wat er aan de hand is. Zeker handig omdat het kleine wonder nog niet kan praten.

Het ritme in de gaten houden

Let ook goed op het ritme van de baby. Vaak heeft de baby een redelijk vast ritme wanneer hij of zij gevoed wil worden. Daarnaast kun je ook zien aan de natte luiers of de baby genoeg voeding krijgt. Met ongeveer 6 natte luiers per dag en 2 poepluiers per 24 uur. Als hij daarnaast zeer levendig is dan krijgt die voldoende voeding. Maar dit kun je uiteraard altijd navragen bij de huisarts wanneer je twijfelt.

https://web-wings.nl/

Gerelateerde artikelen

Vind de barbecue die bij je past

De beste restaurant in de omgeving Sittard

Verbazingwekkende feiten over noten die u moet weten