Waar moet je opletten bij het kopen van een opblaasbare boot

Opblaasbare boten zorgen voor veel plezier voor u op het water en uw kinderen. Er zit veel variatie  en verschil in opblaasbare boten, hierdoor kan het dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Elke opblaasbare boot heeft zijn eigen specificaties en onderdelen. Weet je niet zeker waar je op moet letten bij het kopen van een opblaasbare boot? Maak je dan geen zorgen in deze blog kan je alles lezen waar he op moet letten.

Materiaal van opblaasbare boten

Er zijn twee verschillende materialen voor opblaasboten. Je hebt opblaasboten van vinyl en van PVC. Beide materialen bestaan ​​uit verschillende lagen. Er zijn zitten echter wel degelijk verschillen tussen de twee. Zo is de onderlaag van vinyl elastisch. Dit maakt vinyl zachter dan PVC. Daarom zijn opblaasbare boten van vinyl minder gevoelig voor lekkage en hebben ze daardoor een lagere lekkagesnelheid.

Buitenboordmotoren en opblaasbare boten

Als je een langere boottocht wilt maken en vindt je al dat rooien maar zwaar. Dat is niet meer dan begrijpelijk. Zo kan je ook een buitenboordmotor kopen en installeren op de opblaasbare boot. Als je een motor wil installeren op je boot moet die een motorsteun hebben. Aan deze motorsteun kan je een motor aan installeren. De andere optie is dat de opblaasbare boot een aansluiting heeft waar je een motorsteun aan vast kan maken. Als je dit hebt kan je op beide manier vrij snel en eenvoudig een motor installeren op je opblaasbare boot.

https://outathome.com/nl/watersport-fun/opblaasbare-boten