Startdir
Image default
Bedrijven

Welke duurzaamheidsinvesteringen zijn interessant 2022?

Dit jaar is het nog interessanter dan ooit om te investeren in het verduurzamen van je woning. De energiekosten liggen namelijk hoger dan ooit. Door de energierekening te verlagen zal je zeker zorgen dat je meer geld overhoudt of zelfs financiële problemen in de toekomst vermijd. Veel gezinnen gaan het komende winter koud krijgen, puur omdat er een keuze gemaakt zal moeten worden tussen verwarming of eten. Om dit te voorkomen kun je het beste al je spaarcenten investeren in het verlagen van je energierekening. Maar welke investering heb je het snelst terug? En wat als je geen geld hebt om te investeren? Daar gaan we het in deze blog over hebben.

Investeren in een warmtepomp

Een warmtepomp neemt de hele verwarming van je woning over zodat je niet meer afhankelijk bent van gas. De overheid geeft subsidie op de aanschaf van een warmtepomp en dit maakt het een redelijk interessante investering. Toch is de aanschaf van een warmtepomp erg duur, dit zal daarom een investering zijn die je niet snel terug zult zien.

Investeren in zonnepanelen

Zonnepanelen zijn altijd een goede investering. Op dit moment krijg je nog redelijk wat geld voor de stroom die je opwekt en aan het net verkoopt. Dit zal in de toekomst anders zijn, maar door de ontwikkeling van slimme thuisbatterijen die je verbruik leren kennen en de beste momenten om in te kopen en te verkopen kunnen kiezen, is het investeren in zonnepanelen nog altijd een interessante optie.

Op het moment dat een thuisbatterij interessanter wordt dan terug verkopen aan het net dan zal het echter wel een stuk langer duren voordat je de investering eruit hebt. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk zonnepanelen aan te schaffen, zodat je nu nog kunt profiteren van de verkoop prijs van zonne-energie.

Investeren in isolatie

Isolatie is uiterst belangrijk, want zonder isolatie zal alle warmte het huis verlaten. Een slecht geïsoleerde woning kan het beste zo snel mogelijk isolatie nemen.

Energie bespaarlening

Om mensen te helpen dit te financieren heeft de overheid een energie bespaarlening de wereld in geroepen. Dit is een interessante lening die je kunt gebruiken om duurzaamheidsinvesteringen aan je woning uit te voeren. Het zou zo moeten zijn dat je deze lening kunt afbetalen van het geld dat je bespaart op je energierekening.

https://www.kieskeurig.nl/warmtepomp