Wist u dat de kosten voor een uitzendkracht lager kunnen liggen dan voor een vaste medewerker?

Zeker wanneer u flexkrachten aan wilt nemen voor het binnenhalen van kennis kan de optimale kostprijs van een uitzendkracht lager liggen dan wanneer u een van uw eigen medewerkers hiervoor moet opleiden. Toch valt er veel meer uit te halen dan u wellicht denkt. Het is mogelijk om structurele besparingen te realiseren op het gebied van arbeid. Uw budget voor flexibele arbeid kan flink worden ingeperkt. U kunt rekenen op een besparing van ongeveer 4 tot 12 procent. Dat zijn aardig wat kosten per uitzendkracht. Bovendien kan vaak ook worden geholpen processen te optimaliseren en eenvoud en eenduidigheid worden gecreëerd. Dat bespaart ook geld.

Kosten voor uitzendkracht beperken

Om de kosten van een uitzendkracht zoveel mogelijk te beperken kan een berekening van de precieze kosten van een uitzendbureau helpen. Er wordt een contract opgesteld dat het mogelijk maakt voordelig en flexibel arbeidskrachten in te zetten. Maar wie helpt u daarbij? Daarvoor heeft u niet alleen de hulp van een uitzendbureau, maar van een professioneel inkoopadviesbureau nodig. Deze zorgt dat er een beter contract tot stand komt als u de kosten voor een uitzendkracht probeert te beperken. Zo wordt het tarief voor de diensten van een uitzendbureau ook lager en profiteert u van veel voordeel.

Voor voordelig tarief inkoop van flexibele arbeid door uitzendbureau

Uitzendbureaus en consultancybureaus werken vaak met preffered supplierships. Dat betekent dat zij hoofdleverancier van flexibele arbeidskrachten worden voor een gereduceerde prijs. Het uitzendbureau kan u helpen bij het inkopen van flexibele arbeid voor een voordelig tarief. Er wordt naar gestreefd processen blijvend efficiënter te maken en structurele besparingen te realiseren. Als u een specialist inschakelt, kan er zelfs een besparing van 4 tot 12 procent worden gerealiseerd. Vraag en aanbod worden nog beter op elkaar afgestemd, wat uw organisatie nog sterker maakt. Een uitzendbureau, of inkoopadviesbureau, kan u tegen een voordelig tarief hierbij helpen. Er wordt een contract opgesteld dat u de beste en flexibele uitzendkracht voor lage kosten oplevert.