Startdir
Image default
Winkelen

Woon en decoratie tips!

Wonen en decoreren is voor iedereen van belang. Ik bedoel wie wil er nou niet thuiskomen en heerlijk op de bank kunnen ploffen en volledig in eigen sfeer terecht komen? En iedereen wil zich toch thuis voelen? Zelf ben ik veel verhuisd en heb mezelf echt niet overal thuis gevoeld, dus voor mij is lekker wonen in een woning waar ik me 100% thuis voel echt heel belangrijk. We gaan het in dit artikel hebben over het aankleden van je woning met huiden en vachten!

Wat voor soort huiden en vachten zijn er?

Er zijn veel huiden en vachten. Van elk dier dat er rondhuppelt kan er een huid of vacht gebruikt worden om je woning te decoreren. Zorg altijd wel dat je kijkt naar de afkomst van een huid of een vacht, zodat je zeker weet dat er geen dieren worden gedood voor hun huid of vacht.

We zullen er is een paar op een rijtje zetten: koeienhuid, echte schapenvachten, rendierenhuid, springbokhuiden, konijnenvachten en geitenhuiden.  

Hoe kan je een huid of vacht gebruiken als aankleding van je woning?

De meeste voorkomende en gebruikte huiden of vachten zijn koeienhuiden en schapenvachten. Maar waar worden ze dan voor gebruikt? Dat kan heel verschillend gebruikt worden en je ziet de meest creatieve dingen voorbijkomen.

Koeienhuid

Mensen die een koeienhuid kopen gebruiken het vaak als vloerkleed, wanddecoratie of een koeienhuid wordt gebruikt om er een poef mee te bekleden.

Schapenvacht

Mensen die een schapenvacht kopen gebruiken het iets minder vaak als vloerkleed, wel wordt het hier nog steeds voor gebruikt en ook als: decoratie voor over de bank, stoel of op de tafel.

Het verschil tussen schapenvachten en koeienhuiden

Een koeienhuid heeft iets minder opties dan een schapenvacht. Bij een koeienhuid heb je natuurlijke huiden en geverfde huiden en daarnaast nog verschillende groottes, maar een schapenvacht heeft daarnaast ook nog verschil in type schapenvacht. Er zijn schapenvachten van IJsland, schapenvachten van Texel en Tibetaanse schapenvachten.

Het verschil zit hem in de zachtheid van en een vacht en of hoe lang de haren zijn. Texelse schapenvachten zijn heel zacht en de IJslandse schapenvachten hebben hele lange haren. De meeste vraag is op dit moment naar IJslandse schapenvachten.

https://koeienhuid-schapenvacht.nl/