Startdir
Image default
Zakelijk

Zelf een WordPres website maken met een WordPress handleiding

Het spookt al enige tijd door je hoofd, zelf een WordPress website maken maar waar ga je beginnen en wat heb je allemaal nodig voor het ontwikkelen van een eigen WordPress website? Op het internet kun je heel veel handleidingen vinden over WordPress maar wat is nu de beste WordPress handleiding?

WordPress handleidingen zijn over het algemeen vrij groot en je moet niet verwachten dat je met een dag wel even zo’n handleiding hebt doorgenomen en “gevolgd”. Het vergt tijd en geduld om zo’n handleiding tot je te nemen en je kunt beter de tijd nemen en de WordPress handleiding op je gemak doornemen dan overhaast stappen over te slaan en tegen de lamp te lopen.

Is er een beste WordPress handleiding?

Wij vinden van niet want het is erg persoonlijk en afhankelijk van wat je fijn vind. Is de manier van uitleggen fijn en zijn de voorbeelden die gebruikt worden prettig? Wij hebben een aantal handleidingen bekeken en één handleiding sprong er wel tussenuit. Dit was de WordPress handleiding op Hostingvergelijker.nl. In deze WordPress handleiding gaan ze ook in op het hosting stukje wat een erg belangrijke stap is in het begin.

Als je namelijk start moet je ook een hosting pakket en provider kiezen en WordPress hierop installeren. In deze handleiding nemen ze je hier ook stap voor stap mee en dat is erg prettig.

Waar moet ik op letten bij een WordPress handleiding

Je wil het liefst een WordPress handleiding volgen die voor jou het meest prettigst is en aansluit op de wensen die je hebt. Het is daarom handig om op de volgende punten te letten:

–          Neem de inhoudsopgave door als deze er is, zo niet, screen dan de subkoppen van het artikel en controleer of alles wat je graag wilt weten wordt behandeld.

–          Vertellen ze ook over WordPress hosting en het aanschaffen van een hosting pakket?

–          Gaan ze dieper in op zoekmachine optimalisatie en wat je hiermee kunt als je WordPress gaat gebruiken?

–          Maken ze gebruik van een voorbeeld WordPress thema en kun je hier wat mee denk je?

Bekijk deze dingen eerst alvorens je begint met de WordPress handleiding want het is erg zonde als je halverwege de handleiding toch afhaakt omdat het niet helemaal aansluit bij de wensen die je hebt. Als je dit doet dan kun je met een gerust hart beginnen aan je WordPress handleiding en zelf een WordPress website maken.