Startdir
Image default
Mode en Kleding

Zijn fietstassen de moeite waard?

Zijn fietstassen de moeite waard?

Fietstassen zijn de moeite waard als je tijdens ritten langer dan 20 minuten geen zware rugzak of Burkely tas wilt dragen. In tegenstelling tot rugzakken laten ze luchtventilatie naar je rug toe, wat het rijden comfortabel maakt. Om ervoor te zorgen dat een fietstas de soms hoge prijs waard is, kies je de juiste voor het beoogde gebruik. Fietstassen zijn namelijk uitstekende metgezellen op middellange en lange afstanden van woon-werkverkeer en fietstochten. Een fietstas kopen dan dus zeker verstandig zijn! 

 

Verschillende fietstassen zijn gemaakt voor verschillende doeleinden: sommige zijn beter voor toeren en het vervoeren van grote hoeveelheden vracht, andere zijn beter voor woon-werkverkeer met een laptop. Ze bieden doorgaans een laadvolume tussen 10 en 25 liter en een laadvermogen tussen 10 en 20 kilogram. Sommigen van hen hebben een uitstekende waterdichtheid, maar hebben een vrij onhandig ontwerp voor een kantooruitrusting, andere zien er misschien cool uit, maar bieden beperkte ruimte om in te pakken zodat je je Burkely portemonnee er niet eens in kwijt kunt. Als je er een koopt, moet je er daarom een vinden die het beste bij je past. 

 

Fietstassen zijn desondanks over het algemeen super handig en praktisch. Ze worden op de bagagedrager gemonteerd, waardoor ze de meest comfortabele manier zijn om zware ladingen te vervoeren op ritten van langer dan 15 minuten. In tegenstelling tot rugzakken laten fietstassen vrije luchtventilatie op je rug toe, ze laten je rug niet zweten. Dit is geweldig tijdens langere ritten, vooral voor woon-werkverkeer met de fiets, dus als je op kantoor aankomt, kun je misschien zelfs douches overslaan. Fietstassen zijn eenvoudig te monteren en te verwijderen. De meeste hebben 2 clips op hun rug die aan de bagagedrager kunnen worden bevestigd. Door de fietstas omhoog te trekken haal je deze uit het rek.  

 

Je kunt op de meeste fietsen fietstassen monteren, hoewel de manier waarop je het doet of op welk deel van de fiets je het monteert, kan uitstellen. Op toerfietsen kun je zowel voor- als achtertassen monteren, mits er dragers aan de fiets zijn bevestigd. De meeste racefietsen hebben geen bevestigingspunten voor fietsenrekken, en je hebt een speciaal rek nodig dat aan je zadelpen kan worden bevestigd. Het traditionele en meest voorkomende ontwerp voor een fietstas is vrij eenvoudig te herkennen: een trapeziumvormige tas met slechts één compartiment dat sluit door het bovenste deel van de tas op te rollen. Als je het niet erg vindt dat anderen naar je onhandige tas staren, kun je een traditionele fietstas krijgen. 

 

Waterdichtheid is een belangrijk kenmerk van een fietstas, vooral als je het hele jaar door forensen bent of van plan bent om hem mee te nemen voor lange tochten. Het echt vervelende deel van een regenachtige rit komt niet van bovenaf, maar van de grond die op jou en de fietstas spat. Omdat de tassen zich dicht bij de grond bevinden, kan het vuil, het vuil van de grond, ze vrij gemakkelijk smerig maken. Zorg ervoor dat de fietstas goed waterdicht is; het laat geen water door de naden aan de onderkant sijpelen.