Startdir
Image default
Woning en Tuin

Zo onderhoud je een waterbed

Genieten van een lekker waterbed is iets wat steeds meer mensen doen. Een waterbed is ergonomisch verantwoord en daarnaast is het ook een comfortabel bed waarop lang kan worden gelegen. Het is goed voor uw lichaam en uiteindelijk ook voor uw geest, omdat het heerlijk is om op een waterbed te liggen waardoor u kunt genieten van een welverdiende nachtrust. Door deze rust krijgt u ook geestelijk veel meer voldoening en kunt u lichamelijk en geestelijk veel meer aan. Als u wilt genieten van comfort en ook lang wilt genieten van het waterbed is het natuurlijk wel belangrijk dat u het bed zo goed mogelijk onderhoud. Maar hoe doet u dit? Met goede adviezen, zoals u die ook hier bij La Luna Waterbedden kunt krijgen, profiteert u lang van een lekker waterbed en houdt u de kwaliteit van het bed zo hoog mogelijk.

Conditioner gebruiken in het waterbed

Het klinkt misschien raar, maar door middel van het toevoegen van een conditioner aan het water, houd u de kwaliteit van het water zo lang mogelijk goed. Een waterbed dient altijd gevuld te zijn met goed en schoon water. De waterbedden worden doorgaans gevuld met leidingwater. Leidingwater in Nederland is erg schoon, maar toch zit er microbiologisch leven in. Het water zit opgesloten in een waterbed. Het is dan ook niet ondenkbaar dat op den duur bacteriën of schimmels in het matras ontstaan. Dit is niet zo gezond en kan leiden tot vervelende geurtjes in het matras. Het is dan ook belangrijk om het water zo schoon mogelijk te houden. Er is speciale waterbed conditioner die je kunt toevoegen aan het water. Deze zorgt voor schoon water en daarnaast blijft het water ook voor het gezicht mooi schoon. Schoon water zal alleen maar zorgen voor een langere houdbaarheid van het waterbed.

Het water vervangen

Een veelgemaakte fout die mensen maken, is dat ze het water van het waterbed onnodig vaak vervangen. Wanneer u regelmatig conditioner toevoegt aan het water is het zeker niet nodig om het water constant te vervangen. Het water dient u alleen te vervangen wanneer u het bed verplaatst of wanneer er toch sprake is van nare geurtjes in het water. Maak gebruik van een professionele waterpomp wanneer u het water wilt vervangen en verwijder hiermee het water uit het matras. Houd er wel rekening mee dat er er altijd restjes in het water achterblijven. Spoel daarom het matras altijd goed door zodat ook deze restjes worden weggenomen.

Het overtollige lucht verwijderen

Het vullen van een watermatras is niet zo makkelijk als dat u wellicht zou denken. Er is altijd sprake van overtollig lucht dat mee kan komen. Daarom is het nogmaals erg belangrijk om een professionele waterpomp te gebruiken en overtollig lucht te verwijderen. Zodra er sprake is van een klotsend geluid in een watermatras dan weet u dat er luchtbellen in het water zitten. Dit is niet alleen een vervelend geluid, maar ook komt het slaapcomfort niet ten goede. Met een speciale ontluchtingspomp kunt u het overtollige lucht in het matras verwijderen. Daarnaast is het ook belangrijk om het matras sowieso minstens twee keer per jaar te ontluchten.

De buitenkant van het matras schoonhouden

Net zoals bij andere matrassen is het ook voor een watermatras belangrijk dat de buitenkant wordt onderhouden. Maak de oppervlakte zeker niet schoon met bijtende middelen, omdat u hier het matras alleen maar mee beschadigd. U kunt het matras het beste schoonmaken met een speciale vinylreiniger. Zo droogt het matras niet uit en blijft het schoon en ruikt het ook na een langere tijd nog fris. Het matras blijft daarnaast ook soepel, waardoor de kans op slijtage wordt verkleind. Breng het middel aan met een speciale doek en behandel het geregeld.

Door een waterbed op de juiste manier te onderhouden, zult u er langer plezier van hebben. Daarnaast blijft u genieten van het comfort dat het met zich meebrengt en zult u profiteren van een goede nachtrust.

https://lalunawaterbedden.nl/