Startdir
Image default
Electronica en Computers

6 slimme domotica oplossingen

De technologie wordt steeds slimmer, maar toch lijken we nog ver verwijderd van de futuristische keukens uit sciencefictionfilms. Dat gezegd hebbende, hebben we de laatste jaren een lange weg afgelegd met slimme keukenproducten, zodat u nu met uw magnetron kunt praten en kunt zien wat er in de koelkast staat zonder de deur te openen. Je kunt zelfs zorgen voor een constante aanvoer van popcorn zonder een vinger uit te steken. We gaan meteen van start en geven je een voorproefje van enkele van de beste slimme keukenproducten van 2020. Bekijk hier 6 van de slimme domotica oplossingen.

1) 7-in-1 Smart Oven

De June Life oven is een moderne klassieker die de slimme kok enorme flexibiliteit biedt. Het eerste voordeel dat je krijgt is een enorme 7 apparaten gerold in een enkele krachtige eenheid:
Friteuse
Broiler
Convectie oven
Dehydrator
Slow cooker
Broodrooster
Verwarmingslade
U kunt dan kiezen uit meer dan 200 automatische recepten en June optimaliseert alles voor u, ideaal als u niet de meest ervaren kok bent. June kan meer dan 100 voedingsmiddelen automatisch herkennen. Als u wat creatiever wilt zijn, kunt u gebruik maken van het begeleide videokookboek. Dit handige hulpmiddel staat vol met 500 recepten en waterdichte instructies. Met de handige app heb je alles zelf in de hand. Controleer je eten op afstand en gebruik Alexa als je een Echo-apparaat hebt. Als je maaltijd klaar is, krijg je een waarschuwing op je smartphone. Koolstofvezel verwarmingselementen versnellen het koken. Je hoeft ook geen moeite te doen met voorverwarmen, perfect als je altijd haast hebt. De binnenkant is ruim met voldoende ruimte voor een pan van 11 x 6 inch. U kunt er een kalkoen van 10 pond in kwijt of een pizza van 12 inch, zodat u gemakkelijk het hele gezin kunt voeden. Slimmer koken op de luie manier in 2020 met June. Het is niet goedkoop, maar de beste dingen in het leven zijn dat zelden.

2) Slimme koelkast

Slimme koelkasten hebben de neiging om de meningen te polariseren, maar een ding is zeker: Samsung domineert deze ruimte met de iconische Family Hub ingebakken in hun koelkasten. Het eerste wat duidelijk moet zijn, is dat deze koelkast niet goedkoop is. Aangesloten koelkasten zijn nog niet echt massaal doorgedrongen in onze huizen. Daarom moet de prijs nog dalen. Dat gezegd hebbende, vergeet niet dat een gewone domme koelkast ook niet bepaald goedkoop is. Met 28 kubieke meter binnenruimte heb je meer dan genoeg ruimte, zelfs als je een groot gezin hebt. Terwijl Alexa, Google Assistant en Siri het voor het zeggen hebben op het gebied van digitale assistenten, is de koelkast van Samsung uitgerust met Bixby. Het touchscreen is ontegenzeggelijk handig, maar het zou nog beter zijn als je een aantal overbodige apps zou kunnen verwijderen die de boel wat opzwepen. Veel apps, zoals de boodschappen-, whiteboard- en agendatools, doen je afvragen wat je deed voordat je je keuken slimmer maakte. Er zit een camera in om de voorraad in de gaten te houden en je kunt dankzij Samsung slimmer boodschappen doen. Er is ook een webbrowser en de mogelijkheid om boodschappen van thuis uit te bestellen. Hoewel we nauwelijks kunnen beweren dat dit apparaat strikt noodzakelijk is, als je diepe zakken hebt, zet de noodzaak dan opzij en luid het complete gemak in met de Samsung Family Hub. En dan nu, nog zo’n ingenieus slim apparaat dat elke keuken siert…

3) Slimme Precisie Cooker

Anova Culinary is pionier op het gebied van de sous-vide precisiekookplaat en hun lijn blijft de beste van het stel. De sous-vide techniek bestaat uit het koken van vacuüm geseald voedsel op nauwkeurige temperaturen met het circulerende water dat zorgt voor heerlijke resultaten. Het gebruik van dit handige apparaat kan niet eenvoudiger zijn. Doe uw ingrediënten in een Ziploc zakje. U kunt een vacuümsealer gebruiken als u dat liever hebt, maar dat is zeker niet noodzakelijk. Klem vervolgens uw precisiekoker aan de zijkant van de pan en neem het roer in-app. Van vlees en vis tot eieren en groenten, je kunt een breed repertoire samenstellen met deze innovatieve slimme keukenhulp, dus waarom zou je jezelf niet trakteren op 2020?

4) WiFi-koffiezetapparaat

Je zou kunnen zeggen dat de meeste eenpersoonskoffiezetapparaten al slim genoeg zijn. De Atomi WiFi Coffee Maker blinkt op dit punt uit, maar is hij ook goed? Daar duiken we nu even in. Ten eerste moet u uw verwachtingen redelijk houden gezien de budgetvriendelijke prijsstelling. Deze machine is niet bestand tegen zwaar, langdurig gebruik. Als u echter een gemiddelde hoeveelheid koffie drinkt, zult u genoeg aan dit apparaat hebben. Je kunt alles in-app regelen, van het plannen van je brouwsel tot het manipuleren van de sterkte. U kunt spraakbesturing gebruiken met Alexa of Google Assistant, ervan uitgaande dat u een slimme luidspreker hebt geïnstalleerd. Om een flexibele ervaring compleet te maken, kun je de machine ook gemakkelijk zonder de app gebruiken. Als klap op de vuurpijl heb je geen extra hub nodig dankzij de ingebouwde 2,4GHz WiFi. Een herbruikbaar filter betekent dat je tegelijkertijd je portemonnee en je ecologische voetafdruk beschermt. De glazen karaf geeft je genoeg koffie voor 12 kopjes, dus de Atomi is perfect voor grotere gezinnen of serieuze koffiefanaten.

5) Slimme magnetron met Alexa

AmazonBasics is een lijn van zakvriendelijke producten van de e-comm-gigant en deze Smart Microwave bewijst dat je geen vier cijfers hoeft uit te geven om je keuken slimmer te maken. Aangezien de magnetron werkt met Alexa, kunt u bundels inclusief Echo Dot aanschaffen als u thuis nog geen slimme luidspreker hebt. Hoewel u zult genieten van meer naadloze navigatie, is het geen volledig handsfree ervaring omdat u de knop Ask Alexa moet indrukken om uw virtuele butler in opdracht te drukken. Je hebt ook een Echo-apparaat nodig om alles goed te laten werken, dus zorg ervoor dat je er een hebt liggen. Je krijgt alle benodigdheden die je van een magnetron mag verwachten in een compacte behuizing die klein genoeg zou moeten zijn voor een krappe keuken. Als je zin hebt in een traktatie voor filmavond in de thuisbioscoop, kies je hier uit een assortiment popcorn in de Alexa-app. De Auto Popcorn Replenishment Service bespaart je 10% en zorgt ervoor dat je nooit meer zonder snacks komt te zitten. Hoewel deze slimme magnetron redelijk eenvoudig is, zul je het gemak verhogen en genieten van absoluut gebruiksgemak, zelfs als je niet al te tech-savvy bent.

6) Aangesloten weegschaal met recepten-app

Heb je vaak geen ideeën meer in de keuken? Dan geven app-gekoppelde apparaten zoals deze Connected Scale u enorme inspiratie met honderden recepten van de tap. Voor veel van deze recepten hebt u maar één kom nodig, waardoor u minder rommelig hoeft op te ruimen en u zich kunt concentreren op het bereiden van smakelijk eten. Van chocolate chip cookie en bananenbrood tot cupcakes en limoentaart, u hebt keuze te over. De weegschaal is zo ontworpen dat u uw vette, met eten besmeurde vingers er niet steeds op hoeft te smeren. Waar traditionele recepten statisch zijn, zult u hoeveelheden moeten herberekenen, tenzij u dat stereotype gezin van vier hebt. Geen onzin met de Connected Scale. De grootte aanpassen is een fluitje van een cent. Bekijk de aanwijzingen op het scherm zodat je gedekt bent als je de voorkeur geeft aan visuele instructies. Het delen van de resultaten van je creativiteit is eenvoudig in-app, zodat je ook je vrienden en familie kunt inspireren.

Meer ICT blogs lezen? Neem eens een kijken op online ICT Nederland of ICT blog Nederland.

https://denko.nl/domotica/