Startdir
Image default
Bedrijven

Wat te doen na een burn-out

Een burn-out vind steeds vaker plaats. Een burn-out is een moment dat komt na langdurige stress en te veel inspanning. Van nature zijn we vrij stevig gebouwd en kunnen we omgaan met stress op de korte termijn, maar op de lange termijn raken zelfs onze reserves op. Een burn-out kenmerkt zich dan ook door niets meer kunnen doen, veel willen slapen, en zoveel mogelijk prikkels van buitenaf weren. Dat je voor je in een burn-out zit zoveel mogelijk je best doet is logisch, maar wat als je eruit komt?

Re-integratie

Re-integratie is geen gemakkelijk traject. Allereerst is het niet duidelijk waar je eigen grenzen liggen. Je lichaam en geest hebben je een duidelijk signaal gegeven dat alles wat je doet teveel druk is geweest. Je moet dus jezelf opnieuw leren ontdekken. Hoeveel kun je realistisch aan en wat is nu nog teveel? Het beste kun je hierin allereerst over in gesprek gaan met je werkgever, maar ook op zoek gaan naar steun. Zo leer je er beter mee omgaan.

Eerlijk tegenover jezelf

Meestal komt een burn-out niet uit het niets. Is het gebied waar je in werkt wel voor jou weggelegd? Of is het misschien beter iets anders te zoeken? Op zoek zijn naar jezelf is niets om je voor te schamen. Als je extra hard je best gaat doen om iets te doen dat je niet wilt, zit je zo weer met een burn-out. Dit is de reden dat eerlijk tegen jezelf zijn ook erg belangrijk is. Wellicht is een beroep met meer gespreide uren en waar je onderweg bent, beter voor je gezondheid. Een slotenmaker Maastricht is bijvoorbeeld 24 uur per dag beschikbaar, maar zo wordt het werk wel meer verdeelt over de dag. Tussendoor is er tijd voor pauze en ontspanning als slotenmaker Maastricht.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-maastricht/