Startdir
Image default
Bedrijven

Actieve gehoorbescherming uitgelegd

Actieve gehoorbescherming uitgelegd

Gehoorproblemen komen steeds vaker voor in de huidige maatschappij, als gevolg van overmatige blootstelling aan harde geluiden. Mensen die regelmatig zonder gehoorbescherming naar buiten gaan, krijgen vaak ook gehoorproblemen; het dragen van gehoorbescherming bij het luisteren naar harde geluiden is dus van cruciaal belang. Niet alleen in de vrije tijd, maar ook op het werk. Wij bieden een verscheidenheid aan actieve gehoorbescherming. We leggen eerst uit wat deze producten zijn, en bespreken dan de verschillende modellen die we aanbieden.

De betekenis van actieve gehoorbescherming

Het is belangrijk om uw oren te beschermen tegen harde geluiden. Actieve gehoorbescherming is in hete leven geroepen om de drager te beschermen tegen lawaai. Gehoorbescherming is er in vele vormen. Oordoppen die harde geluiden blokkeren en gehoorkappen die het volume van de geluiden die het trommelvlies bereiken verminderen. Beide zijn geschikte opties om de blootstelling aan harde geluiden te verminderen. Dit type gehoorbescherming kan het echter moeilijk maken om andere mensen duidelijk te verstaan. Daarom vinden veel mensen het moeilijk om met anderen te praten terwijl ze dit type gehoorbescherming dragen. Om deze mensen tegemoet te komen is actieve gehoorbescherming ontwikkeld. Hiermee kunnen mensen de gehoorbescherming dragen en tegelijkertijd telefoneren of naar muziek luisteren.

Actieve gehoorbeschermers hebben een automatisch geluiddempingssysteem, waardoor plotselinge geluiden boven de 82 dB automatisch worden gedempt. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in de zware industrie en de schietsport.

Oorkappen met radio functionaliteit

Met radio oorkappen kunt u tijdens het werk naar muziek of de radio luisteren zonder dat u wordt afgeleid van uw taken. U kunt kiezen uit verschillende soorten oorkappen, afhankelijk van uw specifieke behoeften. Een hoge kwaliteit radio oorkap is bijvoorbeeld de 3M Peltor Worktunes Pro.

Oorkappen met bluetooth functie

Moderne oorkappen beschikken over Bluetooth-mogelijkheden, zodat gebruikers naar hun favoriete muziek kunnen luisteren en tegelijkertijd hun oren kunnen beschermen. Een goede oorkap met bluetooth is bijvoorbeeld de Hellberg X-Stream oorkap