Startdir
Woning en Tuin

Badkamer verbouwen

Eigenlijk is in praktisch ieder huis de badkamer wel een van de belangrijkste ruimtes in de woning.  Het is tegenwoordig echt niet meer enkel de ruimte om je even op te gaan frissen maar het is ook een ruimte geworden waar jij je even kunt ontspannen. Dit zie je in de badkamer duidelijk terug, bijvoorbeeld door een stortdouche, een stoomcabine, een ligbad, jacuzzi of een douche met daarin rustgevende lichten en muziek.

Wij vertellen u graag even meer wat betreft de informatie die u nodig heeft om zelfstandig aan de slag te gaan met het verbouwen van uw badkamer. De eerste stap is het ontwerpen van de badkamer. Tijdens de ontwerpfase van de badkamer wordt duidelijk wat de mogelijkheden zijn. De stap die erna volgt is het leidingwerk voor de wastafel, het bad, de douche en het toilet op de juiste plaats aanbrengen. Vergeet ook absoluut niet de ventilatie in de badkamer en misschien zelfs de vloerverwarming mocht je dat willen. Dit is allemaal in deze fase nog aan te passen of te wijzigen. Hierna kan het inbouwreservoir voor het hangend toilet, het bad en de douchebak worden geïnstalleerd. Het bevestigen van een verlaagd plafond voor inbouwspotjes gebeurt ook in deze fase. Tot slot betegelt u de badkamer, waarna het sanitair gemonteerd kan worden. Denk hierbij aan de wastafel, spiegel, toilet, kranen, douchecabine, bad en diverse accessoires. Nu rest u nog de badkamer voegen en hij is klaar voor gebruik.

Wanneer de badkamer volledig af is kunt u er natuurlijk optimaal van gaan genieten. Het is echter wel aan te raden uw badkamer goed te onderhouden. Het is een vochtige ruimte dus ook vatbaar voor schimmels. Schimmels nestelen zich erg makkelijk op de voegen. De voegen schoonmaken is daarom ook heel belangrijk. Laat uw badkamer ook altijd even luchten wanneer u onder de douche heeft gestaan.

 

https://www.voegxpert.nl/