Startdir
Image default
Bedrijven

Dé yoga must haves

Yoga is een erg rustgevende bezigheid. Yoga zorgt ervoor dat u gemakkelijk uw lichaam, geest en gevoel kunt beheersen. Bij yoga komen verschillende attributen kijken. Deze attributen zijn er om uw yoga oefeningen intensiever of juist gemakkelijker te maken. Ze kunnen ook meer comfort bieden aan uw oefeningen. De meest bekende yoga attribuut die vrijwel iedereen aanschaft is een yoga mat. Deze biedt ondersteuning en grip tijdens het uitvoeren van de asana’s. Benieuwd naar welke yoga attributen er nog meer zijn en wat voor voordelen deze met zich mee brengen? Lees dan gerust verder voor de uitleg per attribuut.

 

De basis benodigdheden

Zoals al benoemd is een yoga mat een van de attributen die u kunt gebruiken. Afhankelijk van de yoga die u beoefend kunt u een mat kiezen. Neem in uw keuze ook altijd uw behoeftes en wensen mee. De diktes en materialen van yoga matten kunnen erg verschillen. Een extra toevoeging op een yoga mat is de yoga handdoek. Een yoga handdoek is even groot als een yoga mat en zorgt ervoor dat uw mat niet beschadigd of vies raakt. Daarnaast geeft een yoga handdoek u meer grip en vangt deze ook vuil en zweet op. Met een yoga handdoek bent u niet afhankelijk van de staat van een yoga mat (voor als u deze leent bij een sportschool). Bovendien kan een yoga handdoek gemakkelijk in een wasmachine. Een alternatief zijn yoga sokken. Deze bieden ook meer hygiëne en grip. Aan de onderkant zitten nopjes voor extra grip. Al deze benodigdheden zijn gemakkelijk mee te nemen.

 

De aanvullende benodigdheden

Bij uw yoga sessies wilt u graag zo comfortabel mogelijk uw oefeningen uitvoeren. Zo voorkomt u blessures. Een yoga riem, blok en bolster helpen alle 3 tegen blessures. Bovendien helpt een yoga bolster ook tegen pijn. Dit heeft te maken met het formaat van een bolster. Een bolster kan alle gewrichten ondersteunen. De vorm van een bolster verschilt van een yogakussen. Een yogakussen wordt voornamelijk gebruikt bij het mediteren. Beide attributen bieden meer comfort. Alle benoemde attributen zijn te verkrijgen bij www.yogashop.nl. Naast de benoemde attributen zijn er ook nog andere attributen die u op de site kunt terugvinden.

 

https://www.yogashop.nl/nl/blogs/yoga-en-meditatie/hoe-kies-ik-een-meditatiekussen/

Gerelateerde artikelen

Een daktent luifel voor een daktent

Zonnepanelen installateur? Voordelige zonnepanelen bij Soloya.be

Even een dagje zonder de kinderen