Startdir
Image default
Bedrijven

Gebruik veiligheidsinformatiebladen om je werknemers veilig te houden

Veiligheidsinformatiebladen worden gebruikt om mensen te waarschuwen over gevaarlijke stoffen en producten. Dit wordt vaak gedaan met stickers op de producten. Zo heb je bijvoorbeeld het doodshoofd voor giftige producten en een vlam voor brandbare producten. Fabrikanten van deze producten zijn juridische verplicht om dit te vermelden op hun producten. Je hebt ook allerlei veiligheidsmaatregelen die beschreven worden in informatiebladen. Deze informatiebladen geven je werknemers en bezoekers uitleg hoe ze veilig te werk gaan en wat ze moeten doen als er iets fout gaat. In de blog vertellen we je meer over de veiligheidsinformatiebladen en wat een werkgever nog meer kan doen om werknemers veilig te houden.

Fouten op de werkvloer

Fouten en ongelukken zitten altijd in een klein hoekje. Het kan altijd voorkomen dat er iets fout gaat op de werkvloer, hier moet natuurlijk altijd begrip voor zijn. Als je als werkgever hier geen begrip voor toont kunnen de werknemers dingen op elkaar gaan afschuiven of volledig verzwijgen. Dit is uiteraard iets wat je niet wilt creëren op de werkvloer. Mensen leren juist het beste van hun fouten en dat is iets wat je als werkgever moet inzien.

Wat kan je nog meer doen  naast veiligheidsinformatiebladen

Veiligheidsinformatiebladen zijn uiteraard een must op de werkvloer, echter je kan nog een aantal andere dingen doen om werknemers en bezoekers te waarschuwen. Je kan je werknemers bepaalde veiligheidscursussen laten doen en je kan ook veilig gedrag op de werkvloer belonen. Door dit te doen kan je mensen er toe zetten om zich aan de veiligheid regels te houden en ze laten inzien waarom deze regels er zijn.

https://www.devibfabriek.nl/veiligheidsinformatiebladen-opstellen/