Startdir

Het geschreven woord

Het geprinte woord is dood wordt de laatste tijd steeds vaker gezegd, omdat de markt voor tijdschriften op zijn gat ligt. Ook is de boekenverkoop in de laatste aantal jaren drastisch verminderd. Door de komst van de smartphone is gemakkelijk om nieuws te lezen op internet en tijdschriften hebben vaak een eigen site waarzij gedeelten van de columns opzetten. Tegen betaling kan men alle artikelen lezen van het tijdschrift. Dit is ook het geval van nieuws sites, zij bieden tegen een vergoeding de krant online aan, het is dan ook mogelijk om de krant geprint thuis te krijgen. Deze nieuwe manier van uitgeven zorgt ervoor dat er veel minder geprint wordt en dat drukkerijen vaak moeten sluiten omdat zij te weinig oplages kunnen printen.

Andere technische verbeteringen hebben er voor gezorgd dat men minder boeken leest. Een boek lezen op een e-reader is voor velen nu de manier om een boek te lezen, dit een vergelijkbaar met een tablet alleen kan men hier niet andere dingen op doen dan een boek lezen. Een ander voordeel van een e-reader is dat deze lichter is dan een boek, deze heeft vaak genoeg geheugen om een aantal boeken er op te hebben staan, zo wordt het veel aantrekkelijker gemaakt om boeken te lezen.

 Toch is het printen nog niet helemaal afgeschreven sommige hebben liever een boek of een krant om in te lezen dit vinden zij fijner en hebben zij het gevoel dat zij niet afhankelijk zijn van techniek. Naast tijdschriften en kranten worden vaak andere producten ook bedrukt zo worden verpakkingen bedrukt. Deze hebben dan allemaal een aparte code nodig daarom heeft het merk KBA metronic verschillende printers die dit verzorgen. Coding and marking is daarom belangrijk in deze branches  en zorgt er voor dat de producten uit elkaar gehouden kunnen worden, zo hebben bedrijven een overzichtelijker magazijn.

http://www.kba-metronic.com/nl