Startdir
Image default
Bedrijven

Het juiste gereedschap gebruiken

In de werkplaats is het handig om het juiste materiaal tot jou bezit te hebben. Het juiste gereedschap maakt of breekt namelijk hoe goed jij jouw werkzaamheden kunt uitvoeren. Een monteur heeft bijvoorbeeld specifieke onderdelen nodig om aan voertuigen te kunnen sleutelen. Er zijn echter veel verschillende soorten beroepen waarbij specifiek gereedschap gebruikt moet worden. Natuurlijk kan er altijd veel met de hand gedaan worden, maar tegenwoordig is het gebruik van gereedschap noodzakelijk.

Doppenset 3/8 gebruiken

Een veel gebruikte tool is een dopsleutel die vaak in combinatie met een doppenset geleverd wordt. Doppensets bestaan uit verschillende hulpstukken. Deze zitten meestal mooi geordend opgeborgen in een metalen doosje. Een doppenset heb je in verschillende maten. Een doppenset 3/8 is hier een voorbeeld van. De doppen in een doppenset bestaan vaak dus uit meerdere formaten en varianten, zoals de doppenset 3/8. Met de juiste doppenset kan men sleutelen aan kleine voorwerpen. Vaak kan een doppenset meer dan een moersleutel kan.

Een goed geordende werkplaats helpt

Als je in een werkplaats werkt, is er niks zo vervelend als dat alles door elkaar heen ligt. Een goed geordende werkplek is daarom een vereiste om goed jouw werk uit te kunnen voeren. Zowel de efficiëntie als het gemak van het werk zal hiermee flink vooruitgaan. Ruim na gebruik ook al het gereedschap op waar het origineel lag of ophing. Attendeer collega’s er ook aan wanneer zijn dit niet goed opruimen of opbergen. Alleen samen als team kun je zorgen voor een goed geordende werkplaats.

 

https://www.forcetools-kepmar.eu/Force-Gereedschap-sets/Doppensets/Force-doppensets-3/8