Startdir
Image default
Aanbiedingen

Houdt je voeten gezond met een voetpedicure of podotherapie!

We zouden het veel vaker moeten doen, onze voeten laten verzorgen. Er zijn nog steeds veel mensen die niets aan hun voeten doen, maar af en toe even naar de pedicure of podotherapie is helemaal nog niet zo’n gek idee. Voeten dragen ons dag in en dag uit en worden daardoor veel belast. 

 

Daarom is het belangrijk om regelmatig aandacht te besteden aan de gezondheid van onze voeten. Zowel een voetpedicure als podotherapie kan dus een belangrijke rol spelen voor onze voeten. Benieuwd wat je precies allemaal kan laten doen? Lees dan snel verder!

 

Voetpedicure

Hopelijk verzorg jij je voeten zo af en toe al, maar doe je dit nog niet, ga dan eens langs bij een voetpedicure! Voetpedicure is een behandeling die gericht is op het cosmetische aspect van de voeten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het knippen en vijlen van de nagels, het verwijderen van eelt en likdoorns en het verzorgen van de huid zelf.

 

Deze behandelingen zijn gericht op een goede hygiëne en het voorkomen van problemen zoals bijvoorbeeld eeltplekken, ingegroeide teennagels en andere ongemakken. Daarnaast kan een voetpedicure ook ontspannend zijn en zorgt het ervoor dat je voeten er gezond en verzorgd uitzien!

 

Podotherapie

Naast dat je langs een voetpedicure kan gaan, is het ook niet verkeerd om eens je voeten te laten controleren door een podotherapeut door bijvoorbeeld bij Podotherapie Apeldoorn bij Voetcomfort. Veel voetproblemen zoals bijvoorbeeld standsafwijkingen, peesontstekingen, hielpijn, enkelproblemen en zelfs rugklachten kunnen worden veroorzaakt door een verkeerde voetstand of afwijkend looppatroon.

 

Een podotherapeut kan deze problemen diagnosticeren en daarna een behandelplan op maat schrijven om de klachten te verlichten en verdere complicaties te voorkomen. Daarnaast kan een podotherapeut ook advies geven over het kiezen van de juiste schoenen en het aanmeten van inlegzolen.

 

Wees er op tijd bij

Uiteindelijk draagt goede zorg voor je voeten bij aan de gezondheid van je voeten. Door regelmatig je voeten te laten controleren, zelfs als je geen klachten hebt, kun je zo potentiële problemen opsporen. Ook al lijken de problemen nog maar heel klein, als je ze op tijd kan behandelen, kun je er ook voor zorgen dat de problemen niet erger worden!