Startdir
Image default
Aanbiedingen

Je lichtinval perfect bepalen met jaloezieën

Je lichtinval bepalen door jaloezieën. We weten allemaal dat natuurlijk licht goed is voor onze gezondheid en ook helpt het de stijl van ons huis op een goede manier te verbeteren. Maar te veel lichtinval kan een heleboel problemen voor je gezondheid veroorzaken, het meubilair ruïneren en ook het huis blootstellen aan de schadelijke UV stralen. Bovendien kan te veel zonlicht ook leiden tot warmtewinst en de temperatuur in huis laten stijgen. Dit is een veel voorkomend dilemma in recente woningen en iedereen zoekt een oplossing voor dit probleem. Omdat niemand graag gewekt of wakker gehouden wordt door de zon die door de jaloezieën naar binnen schijnt, zoekt men naar raambekleding die dit licht kunnen tegenhouden als dat nodig is en die de ruimte kunnen vullen met warme lichtinval zonder de te fel te zijn. Er zijn vele opties van jaloezieën en rolgordijnen op de markt die ontworpen zijn om je ramen op een mooie manier te bedekken en tegelijk het interieur te beschermen tegen de gevaarlijke elementen van buiten. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste stoffen te kiezen en ze op de juiste manier te monteren om alle voordelen te bereiken. De juiste hoeveelheid lichtinval kan een rustgevende en aangename sfeer door de hele ruimte scheppen, en een fijne temperatuur in de omgeving in evenwicht brengen. 

Een aantal manieren waarop je binnenvallend licht door jaloezieën kunt verminderen

Integreer een verduisterende voering

Raambekleding is er in verschillende stoffen, waaronder transparant, lichtdoorlatende, en verduisterend. Wat voor soort raambekleding je ook hebt, als je vindt dat het te veel licht doorlaat, kies dan voor een extra verduisterende voering voor de optimale mogelijkheden om het licht te beperken. Als je ze goed gebruikt, blokkeer je al het licht, waardoor een donkere sfeer in het hele interieur ontstaat. Omdat de stoffen ook goed als isolerende raambekleding werkt zal het ook het isolatieniveau van je huis beïnvloeden en je energiekosten drastisch verlagen. 

Raambekleding in laagjes

Een andere manier om voor de juiste hoeveelheid licht te zorgen is het in lagen aanbrengen van de raambekleding. Welke soort je ook hebt, overweeg om gordijnen aan elke kant van het raam te hangen, die het licht dat door de deuren/ramen valt aanzienlijk verminderen en je ruimte nog meer aankleden. Je kunt ook gordijnen met een verduisterende voering over je jaloezieën hangen voor maximale verduistering opties. Zorg ervoor dat je dik gefabriceerde gordijnen kiest en besteed speciale aandacht aan de kleur van je raambekleding, want die speelt een belangrijke rol bij het tegenhouden van licht.

Installeer zijkanalen

Deze kanalen zijn perfect als je te veel licht van de zijkanten van de jaloezie krijgt. Ze vormen een ondoorzichtige barrière om licht dat doorschijnt tegen te houden en vormen een zachte en gladde afwerking van het totale plaatje. 

Lichtblokkers

Deze L-vormige lichtblokkers zijn perfect als je raambekleding grote openingen heeft aan de zijkanten van de stof. De blokkers moeten voor de raambekleding worden aangebracht om het niet bedekte deel van het raam te blokkeren. Hoewel het geen volledig U-vormig kanaal is, zijn universele blokkers meestal veelzijdiger en kunnen ze met een grotere variëteit aan jaloezieën werken. Blokkers zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en je kunt ze precies op maat afknippen.

https://www.raamdecoratie.com