Startdir
Image default
Bedrijven

Jouw goede voornemens dit keer wél volhouden

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dat zeggen ze wel eens wanneer het nieuwe jaar aanbreekt. Wat men hiermee wil zeggen is dat je met een schone lei kunt beginnen. Voor veel mensen is de jaarwisseling een moment om zichzelf te verbeteren voor in de toekomst. Je hebt vast wel eens van de term goede voornemens gehoord. Dit zijn als het ware doelen die wij ons zelf stellen. Dit kan van alles zijn: meer geld sparen, meer naar de sportschool gaan of stopen met roken. Helaas zijn de feiten hard. Maar 1/5 van alle Nederlands slaagt er in om deze goede voornemens vol te houden. Wij zij hier om jou te helpen! Door deze tips te volgen behoor jij straks tot deze 20%.

 

Hoe kon het mis gaan?

Niemand heeft gezegd dat het behalen van doelen makkelijk zou zijn. Als dit het wel was, dan deed iedereen het wel! Het grootste probleem is dat mensen niet stil staan bij gemaakte fouten in het verleden. Hoe kon het de vorige keer mis gaan? Personen die gewend zijn om veel geld uit te geven, willen zomaar stoppen met het kopen van spullen. Hoewel dit mooie doelen zijn is dat niet altijd haalbaar. Je kunt jouw slechte gewoontes beter stap voor stap achter je laten. Ben je een roker, probeer dan van 1 pakje per dag naar 3 pakjes per week te gaan. Lukt dit? Dan probeer je de maand erna nog maar 2 pakjes per week te roken. Elk jaar is afvallen ook weer een veel gesteld doel. Voor dit geldt hetzelfde, probeer stap voor stap gewicht te verliezen. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw goede voornemens afvallen dit jaar wel slagen.

 

Volg dit advies

Buiten dat je een behoorlijke dosis geduld nodig hebt om iets te laten lukken, afvallen of stoppen met roken bijvoorbeeld, heb je ook vertrouwen in jezelf nodig. Dit is de basis. Heb je dit in orde, dan volgen nu 5 gouden regels voor het naleven van je goede voornemens.

  1. Beloon jezelf
  2. Stel realistische doelen
  3. Noteer je potentiële valkuilen
  4. Geef je zelf een reden
  5. Spreek je voornemens hardop uit

 

 

https://makkelijkafvallen.nl/goede-voornemens-volhouden/