Startdir
Bedrijven

Kosten besparen

Als werkgever wil je natuurlijk altijd heel graag kosten besparen binnen je bedrijf. De vraag is alleen vaak; hoe ga je dit doen? Er zijn heel veel tips op te noemen gelukkig. In dit artikel nemen we er graag een paar met je door zodat je weet hoe ook jij kosten kunt besparen.

 

Tweedehands producten

 

Een kantoor inrichten met allemaal gloednieuwe en dus vaak dure producten is over het algemeen helemaal niet nodig. De kosten zijn dus erg makkelijk laag te houden door tweedehands meubels en apparatuur aan te schaffen. Marktplaats en Ebay of een simpele oproep via de sociale media kunnen je al heel erg op weg helpen. Ook een executieverkoop bezoeken is aan te raden.

 

Digitale handtekening

 

Papier, je zou niet denken dat het veel kost maar het stapelt zich best op als je je bedenkt wat je dagelijks uitprint, ondertekent en verstuurt. Dit is dus helemaal niet meer nodig. Je kunt tegenwoordig documenten gewoon digitaal ondertekenen. DIt is heel simpel en natuurlijk erg goedkoop. De digitale handtekening onder een document zetten kan gewoon gratis via tools die je zo via Google vindt.

 

Aanbiedingen zijn er genoeg

 

Natuurlijk heeft elk kantoor zo zijn basis benodigdheden. Zorg dat je bij de aanschaf hiervan altijd op zoek gaat naar de beste en goedkoopste deals. Het kan gaan om toiletpapier, thee of koffie, je hebt eigenlijk altijd wel mooie aanbiedingen die makkelijk online te vinden zijn. Het is daarom af te raden altijd met dezelfde leverancier te werken, wissel het zeker af. Misschien zegt een van de leveranciers wel dat hij de lagere prijs als vaste prijs met je wil afspreken.

 

Afdingen

 

Afdingen zie je jezelf over het algemeen alleen doen op vakantie wanneer er weer zo’n strandverkoper met een zonnebril aankomt die vijf euro kost maar waar jij maar drie euro voor wenst te betalen. Dit kun je dus ook bij goederen of diensten proberen. Veel bedrijven gaan akkoord met gereduceerde prijzen in ruil voor jouw klantloyaliteit.

 

Social media

 

De goedkoopste vorm van marketing doe je via social media. Twitter, Facebook en LinkedIn lenen zich perfect voor bedrijfspromotie en zo kun je ook gemakkelijk aan direct marketing doen.

 

Het uitschakelen van apparatuur

 

Je hoeft enkel op een knop te drukken en dan is het apparaat uitgeschakeld. Wanneer apparatuur op stand-by staat verbruiken ze nog steeds onnodig veel stroom. Het is een hele kleine moeite die uiteindelijk goed geld kan besparen op de energierekening.

 

Spaarlampen

 

Natuurlijk, ze zijn duurder in de aanschaf. Het is echter 100% zeker dat jij de investering op de lange termijn terug gaat verdienen met spaarlampen. Daarnaast is het ook gewoon beter voor het millieu.

 

https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home