Startdir
Image default
Aanbiedingen

Kras op uw auto? Zo repareert u de autolak zelf!

Zelf de autolak repareren bij kleine krasjes kan met www.autolakopmaat.nl erg eenvoudig als je ook nog eens een klein beetje handig bent. Krassen in de autolak zijn vervelend, maar zijn in het dagelijks leven nauwelijks te vermijden. Rijd te dicht bij een struik aan de kant van de weg of parkeer onder een boom met vogelnesten en het kan al heel snel gebeurd zijn. Het goede nieuws is dat u de schade aan de lak vaak zelf kunt repareren. U hoeft niet per se een dure professional in te schakelen. Vooral bij oudere voertuigen en kleine beschadigingen is het de moeite waard om het zelf te doen. De professionals van Autolak Op Maat helpen u graag met het beste advies.

Kleine krasjes in de autolak, wat nu?

Kleine krasjes in de autolak kun je gelukkig zelf erg goed behandelen. U heeft er het volgende gereedschap voor nodig:

  • een spons
  • warm water
  • afwasmiddel
  • siliconenvrij poetsmiddel
  • poetsdoeken

De procedure voor het polijsten is als volgt. Verwijder eerst grondig vuil en stof met warm water en afwasmiddel. Wrijf het gebied vervolgens weer droog, zodat de polijstbeurt later optimaal kan inwerken. Het aan te brengen poetsmiddel moet over een groot oppervlak worden aangebracht en met ronddraaiende bewegingen worden ingewreven. Een polijstmiddel is te vergelijken met een zeer fijn schuurpapier, dat krassen verwijdert door de verf fijn te schuren. Daarom moet u heel voorzichtig te werk gaan, niet dat de verfbeschadiging aan het eind groter is dan voorheen.
Bij het polijsten vormt zich een fijne film op het oppervlak van de verf. Deze moet eerst worden gedroogd en vervolgens met een badstof doek worden behandeld.

Wat te doen in het geval van diepere verfbeschadigingen?

Als polijsten niet helpt, is er sprake van een diepere kras. Maar is nog steeds alleen de toplaag of de blanke lak beschadigd. De blanke laag beschermt de gekleurde lak en geeft de auto zeen mooie glans. Wanneer er in de bovenste laag, de blanke laag, een kras zit, bestaat er een vergrote kans dat de gekleurde lak beschadigt. Met bijvoorbeeld de scratch remover of lakstift blanke lak van Autolak op Maat kan dit soort lichte beschadigingen eenvoudig, ggoedkoop én snel worden verwijderd. Op de website laat een video u precies zien hoe dit werkt.