Startdir
Image default
Aanbiedingen

Krijg subsidie monument

Mogelijk hebt u recht op subsidie monument. In veel gevallen kan u financiële ondersteuning van de gemeente, provincie of overheid krijgen. Dergelijke subsidies voor monumenten worden ook wel monumentale subsidies  genoemd. Het is uiteraard, maar de vraag of u hier recht op heeft. U kunt een subsidie aanvragen en dan moet u aangeven wat voor type monument u heeft en de reden voor het aanvragen van deze subsidie. Dan wordt er gekeken waar u recht op heeft en op hoeveel u recht heeft. Hieronder lees je meer over de subsidies op monumenten.

SIM en subsidie monument

U heeft recht op een Subsidieregeling Instandhouding Monumenten (SIM), wanneer u een eigenaar bent van een rijksmonument en het geen woonhuis is. Voor u recht heeft op deze SIM moet u wel aan een aantal eisen voldoen. Hieronder lees je de vereiste eisen die u nodig heeft.

  • In het inspectierapport moet duidelijk aangeven waar beschadigen zijn en hoe deze ontstaan zijn
  • Voeg het laatste inspectierapport bij te voegen waarin de huidige technische status van het monument wordt beschreven
  • Vul de standaard modelbegroting van rijksdienst in
  • U moet voor elk afzonderlijk onderdeel een budget voorzien
  • Schrijf in de checklist op hoe u denkt dat het probleem zal worden opgelost
  •  U moet de juiste prioriteiten kunnen stellen en deze verifiëren

Kan dit niet in minder werk

De bovenstaande data kan u misschien afschrikken, omdat het als een flinke taak gezien  wordt. Het kan helaas niet eenvoudiger dan dit. Dit is een standaard protocol waar iedereen zich aan moet houden als ze subsidie monument willen. Het kan zelfs nog ingewikkelder worden als u nog meer subsidie wilt.

https://klement-rentmeesters.nl/subsidie-monumenten/