Startdir
Image default
Gezondheid

Wat helpt tegen snurken en hoe ontstaat het?

Snurken is een chronisch probleem waar miljoenen mensen wereldwijd last van hebben. Snurkers hebben zelf vaker last er van en ze houden ook hun partner en gezin soms wakker. Er worden jaarlijks veel onderzoeken gaan naar snurken en wat er helpt tegen snurken. Verschillende onderzoeken geven allerlei oplossingen om het snurken tegen te gaan, echter werkt niet alles voor iedereen. Het is dus voor ieder individu, maar de vraag wat er voor jouw werkt en wat niet. De onderzoeken die gedaan worden zijn allemaal in dienst om deze vervelende aandoening tegen te gaan, maar je moet voor jezelf uitzoeken wat er voor jou werkt en wat niet. Om de vraag “wat helpt tegen snurken” te beantwoorden hebben we deze blog gemaakt. Lees hieronder verder.

Snurken en je levensstijl

Je levensstijl heeft een grote impact op je slaap en op het snurken. Het is bewezen dat mensen met overgewicht vaker snurken dan mensen zonder overgewicht. Dat komt omdat mensen met overgewicht vaker een zwaarder gezicht en een zwaardere nek hebben. Door dit extra gewicht wordt er meer druk op je luchtwegen geduwd en dit kan leiden tot ademhalingsproblemen. Deze ademhalingsproblemen leiden dan weer tot snurken. Dus om je de vraag te beantwoorden “wat helpt tegen snurken” dat is je levensstijl aanpassen en die extra kilo’s kwijt raken.

Snurken en je slaappositie

Mensen die op hun rug slapen hebben vaak meer last van snurken dan mensen die op hun zij slapen. Wanneer je in slaap valt ontspant je lichaam zich, als dit gebeurt dan verslappen je spieren waar je tong ook verslapt.  Als je tong verslapt en je ligt op je rug kan je tong je Luchtweg vernauwen, waardoor je gaat compenseren door te snurken. Als je dit tegen wil gaan moet je dus vaker op je zij slapen.

https://buteyko-limburg.nl/wat-te-doen-tegen-snurken/