Startdir
Image default
Bedrijven

Rijlessen en rijexamens moeten beter!

Op het moment is er bij een aantal rijscholen echt van alles mis. Er komen steeds meer verhalen naar buiten over sjoemelen met geschriften en het te vroeg laten afrijden van leerlingen. Volgens de commissie Roemers moet dit anders. Als de commissie het voor het zeggen zou hebben, dan moeten leerlingen meerder theorie- en praktijkexamens af gaan leggen. Ook rijscholen moeten aan strengere eisen gaan voldoen vinden ze.

 

Wat is er mis?

Bij de rijscholen waar het om gaat zijn al jaren enorm veel misstanden te vinden. Denk daarbij aan examen fraude of aan ongekwalificeerde instructeurs. Ook wordt er vaak een financieel wanbeleid gehandhaafd en zijn er steeds meer leerlingen die nog niet klaar zijn voor het verkeer. Dit zorgt voor meer ongelukken onder de beginnende bestuurders.

 

Wat moet er gebeuren?

Volgens het rapport moet er een rijschoolautoriteit komen die eisen stelt aan rijscholen en rijinstructeurs. Deze autoriteit gaat inspecties uitvoeren en controleren of alle rijscholen een transparant beleid voeren en goede en gecertificeerde rijinstructeurs heeft. Deze autoriteit gaat samenwerken met het CBR om de examens zo goed mogelijk te laten verlopen.

 

Waar moet je op letten

Als je rijlessen gaat volgen moet je opletten of de instructeur een rijles bevoegdheid heeft. Je hebt altijd het recht om hier naar te vragen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de reviews. Autorijschool Eindhoven heeft bijvoorbeeld een hele hoop goede reviews. Zo weet je ook dat andere leerlingen blij waren met deze school en er geen raar beleid wordt gehanteerd.

 

https://web-wings.nl/