Startdir
Image default
Banen en opleidingen

Stop met accountant te zijn, of hoe je niet bang moet zijn om naar je droom te gaan

vacatures

Vaak hebben mensen niet de moed om een ​​nieuw leven te beginnen. “Ik ben geen 20 meer”, denken zoveel mensen. Maar de waarheid is dat je altijd iets in je leven kunt veranderen – ook al is het een radicale verandering op het gebied van activiteit, zelfs als je ouder bent dan 50.

Ik zal niet moe worden te herhalen dat je niet bang hoeft te zijn voor verandering als je ziel in iets anders ligt. Het is helemaal niet nodig om je carrière zo ingrijpend te veranderen als Anastasia – maar als je wilt, waarom niet? Je kunt immers klein beginnen en kijken naar bijvoorbeeld industrieën die grenzen aan die van jou. Wat als het daar interessanter is?

Verder. Laten we zeggen dat je rondkeek en koos waar je heen zou willen. Maar het is één ding om te kiezen, en iets anders om daar te komen … Wat nu te doen? Hier komt de techniek die ik “Drie strepen” noem u te hulp.

Neem een ​​vel papier en trek het over in drie verticale strepen. Schrijf in de eerste kolom al uw huidige professionele vaardigheden en capaciteiten op. Schrijf ze bovendien niet alleen in een hoop op (zoals bijvoorbeeld in een cv gebeurt), maar verdeel ze in nog drie categorieën:

vaardigheden die je hebt en waarvan je denkt dat ze nuttig zullen zijn in een nieuwe baan;
uw persoonlijke significante voordelen;
uw “kers op de taart” (aanvullende vaardigheden die niet direct van invloed zijn op uw waarde, maar wel een voordeel kunnen opleveren – bijvoorbeeld kennis van Frans als tweede taal).

Schrijf in de tweede kolom het werk op dat u wilt bereiken en waar u heen wilt (u was bijvoorbeeld programmeur en nu wilt u marketingdirecteur worden voor het Russische Google). Zoek cv’s van 5-10 mensen die deze functie hebben bekleed en analyseer ze. Schrijf na analyse hun vaardigheden op en verdeel ze in dezelfde drie categorieën: essentieel, essentieel en als kers op de taart. Het is een algemeen portret, een soort minimale big data.

De derde kolom is het resultaat van het in kaart brengen van de eerste en tweede. Je vergelijkt je huidige vaardigheden en capaciteiten met de vaardigheden en capaciteiten van degenen op wiens functie je mikt. Het resultaat zou een lijst moeten zijn van wat u in de nabije toekomst moet leren. En in dezelfde volgorde: de vaardigheden zijn nodig, wenselijk en “kersen op de taart”. Nou, dan moet je gaan studeren, en dan jezelf gaan “verkopen” (ze zullen de directeur niet meteen aannemen, maar je komt zeker op de goede weg).

Dus als u aan het werk bent maar u niet op uw plaats voelt:

probeer de gedachte los te laten dat je je hele leven bij één baan moet werken (of in ieder geval niet vaker dan eens in de 15 jaar van baan moet veranderen!), en nog meer in de specialiteit die je 20 jaar geleden kreeg. Nee, dat zouden ze niet moeten doen;
denk na over waar je echt van houdt, waar je ziel in zit. Ja, het is moeilijk, maar sta jezelf toe om te doen waar je van houdt;
denk na over hoe u van uw favoriete bedrijf een beroep kunt maken – hier begint uw pad naar verandering. Of zoek reeds bestaande beroepen die rekening houden met uw interesses en ambities;
Aarzel niet om hulp te zoeken bij professionals, zorg voor professionele begeleiding, dit is niet alleen belangrijk voor tieners, maar ook voor volwassenen. U kunt bij ons beroepsbegeleiding nemen, u kunt ergens anders heen gaan – het maakt niet uit. Fundamenteel – om uw plaats te vinden en uzelf niet de miljoenen kansen te ontnemen die wij allemaal tegenkomen;
en vooral – wees niet bang voor verandering!

https://www.vindazo.be