Startdir
Image default
Financieel

Waar gaat de Bitcoin koers naartoe.

Bitcoin is een cryptovaluta die mensen de laatste jaren slapeloze nachten geeft. Binnen enkele maanden wist de Bitcoin koers zich namelijk te verviervoudigen in het najaar van 2020. Het lijkt er wel op dat de prijs nu stabiel is de vraag is echter voor hoe lang. Sinds 8 januari, de dag dat Bitcoin zijn piek van 33 duizend euro haalde, is de prijs van Bitcoin vrij stabiel en staat hij tussen de 28 en 32 duizend euro. Wil jij weten wat er moet de prijs van Bitcoin gaat gebeuren? In deze blog lichten wij toe wat wij denken dat gaat gebeuren.

Wat is Bitcoin precies?

Voordat wij het gaan hebben over de toekomst van de Bitcoin koers gaan wij eerst even kort beschrijven wat Bitcoin precies is. Bitcoin is een online betalingsmiddel dat gebruik maakt van de blockchain technologie. Voor diegenen die niet weten wat de blockchain is. Zie het als een openbaar document waar iedere transactie die ooit gedaan is geworden in wordt opgeslagen. Iedere keer als je een transactie stuurt voeg je dus jouw transactie toe aan dit document en iedereen krijgt dit document toe gestuurd. Zo is het dus onmogelijk om een transactie te faken en ben je verzekerd dat je Bitcoin ook echt jouw eigendom zijn. Dankzij deze veiligheid is Bitcoin erg populair geworden.

Wat verwachten wij van de Bitcoin koers.

Aangezien de Bitcoin koers al een verleden kent met zo een grote stijging kunnen wij er van uit gaan dat hetzelfde zal gebeuren als eind 2017. Toen ging te prijs van Bitcoin ook als een raket waarna hij begin 2018 bijna al zijn waarde weer kwijtraakte in een grootte crash. De huidige piek zal niet aanhouden, dat is zeker.

https://www.cryptobenelux.com/bitcoin-koers/