Startdir
Image default
Woning en Tuin

Welk kinderbed moet ik als ouder kopen?

Ben jij als ouder op zoek naar een nieuw bed voor je zoontje of dochtertje? Het aanbod in kinderbedden is groot waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Zo zijn er vele soorten kinderbedden, maar welke kies je nu als ouder? Om je te helpen bij het kiezen van een nieuw bed zijn hieronder een aantal tips besproken.

Neem de mening van je kind mee!

Uiteindelijk moet je kind slapen in het bed, dus is de mening van je kind ook zeer belangrijk. Toch moet je luisteren tot op zekere hoogte. Kinderen kunnen de ene dag helemaal weg zijn van bijvoorbeeld superhelden, maar er de volgende dag alweer op uitgekeken zijn. Het is dus handig om voor een standaard bed te kiezen en deze aan te kleden met leuke decoratie van superhelden, piraten, prinsessen en andere thema’s. Er zijn verschillende leuke peuterbedjes en kinderbedden te krijgen die zeer leuk zijn aan te kleden met stickers, slingers en posters.

Hoe groot is de slaapkamer?

Een andere belangrijke factor voor de keuze van het juiste kinderbed is de grootte van de slaapkamer van je kind. Over het algemeen zijn kinderkamers de kleinste kamers van de woning en dus moet je handig omgaan met de beschikbare ruimte. Voor kleine kinderkamers is het een tip om te kiezen voor hoogslapers of halfhoogslapers. Deze bedden bieden veel ruimte onder het bed waar je een speelruimte kan inrichten of waar je een bureau of kledingkast kwijt kan.

Voor grotere slaapkamers kan je weer kiezen voor normale kinderbedden of bijvoorbeeld de populaire bedhuisjes. Dit kinderbed huisje is zeer populair bij kinderen, want hiermee creëer je echt een eigen plekje voor een kind. Deze bedden kunnen daarbij ook opbergruimte bieden voor speelgoed.

Kinderkamer

Bepaal van te voren je budget!

Een fout die veel voorkomt is dat mensen op zoek gaan naar meubels en niet een bedrag in het hoofd hebben. Dit kan als gevolg hebben dat je veel meer gaat betalen dan je eigenlijk te besteden hebt. Als je van te voren een budget bepaalt, dan kan je ook op veel onlinemeubelwebsites filteren op prijs. Dit zorgt ervoor dat het aanbod kleiner wordt en dat er minder keuze is.

Voor welk materiaal ga je?

Om wat gerichter te zoeken, is het handig om te bedenken van welk materiaal het kinderbed moet zijn. Het materiaal kan daarbij ook effect hebben op de veiligheid van een bed. Over het algemeen kan je niet verkeerd zitten met een bed van spaanplaat of massief hout. Dit zijn kinderbedden die een warme uitstraling hebben en ook makkelijk zijn om een andere kleur te maken in de toekomst. Een aanrader is ook om voor een metalen bed te gaan. Dit zijn bedden die zeer stevig zijn en een lange levensduur hebben. Tevens zijn deze bedden makkelijk in elkaar te zetten.