Startdir
Image default
Woning en Tuin

Zon verweren doe je met een uitvalscherm

Wanneer je heerlijk achter huis zit, dan kan het soms prettig zijn om ook even wat schaduw te creëren voor jezelf. Ondanks het feit dat je wilt kunnen genieten van iedere zonnestraal, kan het soms ook even genoeg zijn. Het gebruik van een zonnescherm biedt dan uitkomst. Het grote voordeel wat je hier namelijk bij hebt, is dat je deze op ieder gewenst moment weer kunt inklappen en wanneer het te warm wordt, ook weer uitklappen. Daarbij is het wel aan te raden om te kiezen voor een elektrisch uitvalscherm. We kunnen je namelijk verzekeren dat het iedere keer moeten draaien, op lange termijn echt geen pretje is. Toch kan het soms een flinke opgave zijn op een geschikt uitvalscherm, zoals we deze schermen ook wel noemen, te vinden. Speciaal daarom hebben we een aantal handige tips voor je.

 

Kies voor de juiste afmeting

De belangrijkste vraag die jij jezelf moet stellen bij het uitzoeken van een uitvalscherm, is de afmeting. Wil je deze over de volledige breedte of een bepaald stuk. Wat ook belangrijk is om te weten, is dat een uitvalscherm vaak niet verder dan 4 meter kan worden uitgevouwen. Dit heeft ermee te maken dat het contragewicht dusdanig hoog wordt, dat de kans bestaat dat de constructie het niet goed meer kan houden, met natuurlijk alle gevolgen van dien. Koest dus voor een afmeting die je zelf prettig vindt. Wat je vaak ziet, is dat er wordt gekozen voor bijvoorbeeld de breedte van een tuinstel. Op deze manier kun je met z’n allen ook in de schaduw zitten, mocht dit nodig zijn.

 

Match bij je woning

Wat is er nu mooier dan dat het zonnescherm ook past bij de stijl van je woning. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je woning als het ware wordt verlengt richting je tuin. Bedenk daarom dus ook vooraf goed welke kleuren je mooi zou vinden. Zo kun je op basis daarvan uiteindelijk je keuze maken. Omdat een zonnescherm in veel gevallen op maat is, is het aan te raden te kiezen voor Marsman maatwerk voor een zonnescherm die volledig voldoet aan de door jouw gestelde wensen. Dit wil dus zeggen niet alleen de afmeting of de uitstraling van het uitvalscherm, maar ook de bediening. Kies je voor elektrisch of ga je toch voor handmatig. 

 

Ga voor extra sfeer

Je kunt zowel een uitvalscherm als een zonnescherm natuurlijk helemaal op maat laten samenstellen. Wanneer je veel in de tuin zit, is het ook mooi om te kiezen voor bijvoorbeeld een uitvalscherm die is uitgerust met onder andere verlichting en eventueel een terrasverwarmer. Zo kun je tijdens de warme zomeravonden niet alleen langer in je tuin zitten, maar kun je ook alles goed zien. Niet voor niets is dit daarom dan ook de perfecte manier om je tuin als verlengstuk van je woning te maken. Je doet er dan dus ook goed aan om serieus na te denken over de samenstelling van je scherm. De eenmalige kosten mogen dan misschien wel flink zijn, maar uiteindelijk het je er alleen maar profijt van samen.