Startdir
Image default
Tuin en buitenleven

Advies voor onderhouden van haagplanten

Zie je die heerlijke zomerse dagen in je tuin al tegemoet? Lekker languit liggend in de zon op je loungeset met een goed van je favoriete schrijver in je ene hand en een glas witte wijn in de andere hand kan je dag al niet meer stuk. De schuttingen waar je tegenaan kijkt zijn op zich nog wel mooi en praktisch, maar echt groen en duurzaam zijn ze nou ook weer niet. Een mooie haag zou wel eens de oplossing kunnen zijn! Je richt je dan uiteraard tot hoge hagen voor een deskundig advies.

 

Hoge Hagen

Voor deskundig en professioneel advies voor je nieuw aan te schaffen hagen ga je natuurlijk naar het jonge familiebedrijf hoge hagen. Je vindt daar een kwekerij die topkwaliteit bomen, struiken en hagen levert. De medewerkers helpen je daar met je keuzes. Doordat het echte plantenkenners zijn kunnen ze je precies vertellen welke struik, haag, of plant je tuin nodig heeft. Je kunt bij hen alleen de beste soorten vinden. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten coniferen, ligusters, beuken of laurier! Wanneer je het belangrijk vindt dat je hagen natuurlijk en duurzaam zijn en groeien ben je op het juiste adres. Hoge Hagen vindt het belangrijk dat de hagen vanaf de eerste dag op eigen kracht kunnen groeien en daarom worden er ook geen chemische kunstmeststoffen gebruikt.

 

Laurier

Wanneer je uiteindelijk hebt gekozen voor een haag is het ook belangrijk dat je die goed onderhoudt. Een veel gekozen soort is  laurier, of ook wel de laurierkers. Je moet deze wel wat vaker snoeien dan normaal, maar je krijgt er een prachtig strak resultaat voor terug en het is dan ook snel een hoge en dichte haag. Dat is ook nog is handig voor je geluidsisolatie. Verder heb je met deze haag een exemplaar die bladhoudend en wintergroen is. Bij het onderhoud is het vooral belangrijk dat je direct na het aanplanten water te geven en dat ook regelmatig blijft doen, zelfs in de winter! Een goede tip is om een druppelslang bij je haag neer te leggen. Verder is het belangrijk dat je deze hagen goed bemest. Dat kun je het beste doen in de periode van april tot en met oktober met een organische meststof. Als je uiteindelijk aan het snoeien toe bent, dan doe je dit net na de winter. Maart en april zijn daarvoor de ideale maanden. Wanneer je merkt dat de haag te snel groeit zul je na de zomer ook nog een keer bak moeten. Maar dan heb je wel het hele jaar een prachtig resultaat en kijk je niet meer tegen die kale schutting aan, maar tegen een heerlijk groene oase.