Startdir
Image default
Tuin en buitenleven

Tuinkamer aan huis geeft meer woongenot!

Een tuinkamer is de perfecte plek om thuis te ontspannen. Het is meestal een aparte ruimte, verbonden met het huis en uitkijkend op uw achtertuin – perfect om te genieten van een ontbijt op bed of een diner met vrienden! Een tuinkamer kan ook een prima plek zijn om te studeren. Om het maximale uit deze ruimte te halen, is het belangrijk om een opstelling te hebben die goed werkt. Hoe richt je je eigen tuinkamer in? Wij hebben een aantal tips!

Overweeg een vouw- of schuifwand voor uw ruimte

Met een tuinkamer kunt u in uw eigen huis genieten van alle vier de seizoenen en van de zon. Als een schuif- of vouwwand wordt gebruikt, kunnen ze ook kou en sneeuw op afstand houden. In de winter kunt u het klimaat in uw tuinkamer regelen door de muren te sluiten. In de zomer laat het openen van diezelfde muren de zon door. Een vouw- of schuifwand maakt het mogelijk te genieten van de wisselende seizoenen en uw tuin het hele jaar door te bekijken.

Probeer de best mogelijke lichtbron te vinden

Houd bij de inrichting van een tuinkamer rekening met de hoeveelheid licht die deze krijgt. Tuinkamers zijn afhankelijk van natuurlijke verlichting en hebben veel lampen nodig om een uitnodigende sfeer te creëren. De woonkamer is bijna altijd de belangrijkste kamer in een huis. Om ervoor te zorgen dat hij zich verbonden voelt met wat er buiten gebeurt, moet je het ontwerp ervan optimaliseren. Gebruik licht om een kamer groter te laten lijken. Installeer bijvoorbeeld dakramen en glazen deuren die natuurlijk licht van buiten naar binnen brengen.

Richt uw huis in volgens de seizoenen en creëer een gevoel van harmonie

Probeer bij het inrichten van een tuinkamer harmonie te creëren tussen de stijl van uw huis en de tuin – en voeg dan passende decoraties en accessoires toe. Experimenteer met verschillende manieren om de meubels en voorwerpen in een tuinkamer te rangschikken, door ze te mixen en te matchen volgens de seizoenen. De sleutel is experimenteren: doe wat voor u goed voelt. Bedenk welke bloemen bloeien of op het punt staan te bloeien; pluk ze, indien mogelijk, en zet ze neer in een vaas als decoratie – misschien zelfs wat vers gesneden gras van uw gazon in een andere vaas. Of is het een frisse herfstdag? Laat de herfstkleuren dan weerspiegelen in uw huis. Raap wat bladeren van buiten op en gebruik ze als decor – verfraai de tuinkamer met kaarsen voor de sfeer. Tip: Laat je inspireren door de natuur!

Kies meubels en stoffen die gemakkelijk te reinigen zijn.

U kunt uw tuinkamer of een overkapping aan huis comfortabeler maken door meubels toe te voegen die waterbestendig zijn. Omdat een tuinkamer niet geïsoleerd is, kan er condensatie optreden. Het zou vreselijk zijn als uw meubilair door het weer beschadigd raakt, dus wij raden u aan meubilair te kiezen dat bestand is tegen allerlei omstandigheden. De beste manier om uw meubels te beschermen is door stukken te kiezen die bij de kamer passen en waar u lang plezier van zult hebben. Koop een mooie bank, comfortabele stoel of poef zodat u na het eten kunt ontspannen.

Als u geïnteresseerd bent in het laten bouwen van een tuinkamer, of ontwerpadvies nodig heeft voor uw woning, bel dan met MBVeranda.

https://mbveranda.nl/