Startdir
Image default
Bedrijven

De beste tips om goedkoop te reizen

Verre reizen maken is voor veel mensen een droom, maar vaak zijn de kosten van verre reizen het grootste obstakel. Reizen zal waarschijnlijk altijd een dure hobby blijven, maar om de kosten toch enigszins te beperken zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Door kosten te besparen kun je dan bijvoorbeeld vaker of langer op vakantie of houdt je extra geld over voor de andere lasten.

Miles sparen voor korting op vliegen of overnachten

Bij de meeste vliegmaatschappijen heb je de mogelijkheid tot punten sparen. Zo hebben KLM en air france het zogenaamde ‘Flying Blue’ programma. Met dit programma spaar je miles voor iedere euro die je besteedt aan vliegen of overnachten met hun maatschappij of partners. De gespaarde miles kun je vervolgens inleveren voor gratis tickets of een gratis upgrade in het vliegtuig of hotel. Doormiddel van sparen kun je dus veel geld besparen op reis. Samen met de flying blue klantenservice kun je alle opties bespreken als het gaat om het inwisselen van jouw miles.

Wees flexibel

Prijzen van vluchten en hotels zijn heel erg afhankelijk van het seizoen. In het hoogseizoen is reizen een stuk duurder dan in het laagseizoen. Zorg er dus voor dat je flexibel bent zodat je zo veel mogelijk in het laagseizoen kunt reizen en dus kosten kunt besparen.

Eet streetfood

Door zo veel mogelijk bij lokale tentjes te eten krijg je ook een goede indruk van de lokale cultuur. Daarnaast is lokaal eten vaak een stuk goedkoper dan het westerse eten. Door bij goedkope lokale tentjes te gaan eten kun je dus aanzienlijk wat geld besparen. Daarnaast is lokaal eten meestal ook het allerlekkerst en zodoende krijg je echt de lokale cultuur mee.

Gebruik Airbnb

Naast korting op overnachten met het flying blue programma is er ook nog een andere manier om geld te besparen op overnachten. Het platform Airbnb is ideaal voor goedkope overnachtingen op vrijwel iedere locatie. Dit platform geeft particulieren namelijk de mogelijkheid om hun huis of kamer aan te bieden. Een hotel is dan ook een stuk duurder dan een huis of kamer via Airbnb.

 

 

https://nl-contact.nl/klantenservice-flying-blue-card/