Startdir
Image default
Bedrijven

De meest voorkomende IT problemen op de werkvloer

Op de werkvloer wilt u graag dat de werknemers hun werk op zo’n goed mogelijke manier kunnen doen. Hierbij komt kijken dat de sfeer goed moet zijn, de set up goed moet zijn en de apparaten moeten werken. Op een werkvloer worden successen gehaald, maar er komen ook problemen voor. Dit op persoonlijk en sociaal gebied, maar ook op IT gebied. In deze blog wordt verder ingegaan op de IT problemen die voorkomen op de werkvloer, en wat u kunt doen als bedrijf om deze problemen aan te pakken of te voorkomen.

Internetverbinding

Een van de grootste problemen op de werkvloer is de matige internetverbinding die soms heerst. Dit heeft te maken met de wifi verbinding, maar ook met een zwak signaal van de kabel. Werken zonder goed internet zit de productiviteit in de weg, en kan voor veel frustratie zorgen. Weet u zelf niet hoe u dit op moet lossen? Dan is het verstandig om een IT dienstverlener te vragen om de apparaten goed in te stellen. Dit gaat u in eerste instantie geld kosten, maar u haalt veel uit een snelle verbinding.

Niet werkende updates

Wekelijks of maandelijks of een keer in de zoveel tijd komt het weer voorbij, een nieuwe update. Allemaal leuk natuurlijk want updates moeten problemen tegengaan en ervoor zorgen dat iets beter gaat werken, maar in de praktijk blijkt dat veel updates juist zorgen voor problemen. Het kan namelijk voorkomen dat er bepaalde virussen of andere problemen aan de update zitten. Het is dus goed om van te voren goed te checken wat de update doet en of het betrouwbaar is. Een update uitvoeren is daarbij ook handig om te doen als mensen niet aan het werk zijn. Het beste kan u ervoor zorgen dat de update uitgevoerd word in de weekenden of in de avond en nachturen. Dit zorgt ervoor dat werknemers geen problemen ervaren tijdens het werk.

Het verliezen van data

Helaas komt het maar al te vaak voor dat werknemers bepaald werk kwijt raken door het verliezen van bestanden en gegevens. Dit kan komen door het verkeerd opslaan van bestanden, maar ook updates of andere oorzaken kunnen hiervoor zorgen. Natuurlijk is dit hartstikke vervelend, maar er zijn wel wat dingen die u kunt doen. Zo is het handig om iedereen een back-up te laten maken voordat er een update wordt uitgevoerd.

Virussen en phising

Zoals eerder al benoemd kan het bij updates voorkomen dat er virussen worden geplant op het netwerk. Een virus is natuurlijk erg vervelend, en kan zorgen voor het lekken gevoelige data. Het is daarom belangrijk om te investeren in een antivirus en beveiliging van de data. Ook komt phising veel voor. Er worden mails en berichten gestuurd naar de werknemer, en bij het openen van de mail of het bericht komen er openingen vrij voor hackers. Hackers komen deze tijd steeds meer voor en is dus belangrijk om rekening mee te houden.

IT problemen voorkomen

Zoals eerder al gezegd kan u gebruik maken van bepaalde dienstverleners op het gebied van IT. Deze partijen kunnen u bij verschillende zaken helpen en advies geven over het inrichten van een veilige online werkomgeving. NEG IT Solutions is zo’n partij, en deze partij biedt verschillende soorten diensten aan. Dit kunnen diensten zijn als het vernietigen van data, het verhuizen en instaleren van apparaten en zorgen voor het gehele proces.