Startdir
Image default
Bedrijven

Het behalen van jouw rijbewijs in stappen

Om te kunnen beginnen met rijlessen, moet je minimaal 16,5 jaar oud zijn. Je praktijkexamen mag je doen vanaf 17 jaar. Mocht je voordat je 18 bent slagen, dan mag je alleen de weg op met een coach, bijvoorbeeld je vader of moeder. Je coaches moeten zijn aangemeld bij het RDW, om zo een begeleiders pas te kunnen ontvangen.

Een rijschool uitzoeken in Hilvarenbeek

Een eerste stap is het uitzoeken van een geschikte rijschool. Dit doe je op basis van jouw eigen voorkeur. Je begint met het vergelijken van rijscholen bij jou in de buurt. Bij rijschool Hilvarenbeek bereiden we jou perfect voor op het halen van jouw rijbewijs. Het is ten slotte van groot belang dat je op een goed voorbereide manier aan je examen begint.

Theorie-examen

Voordat je kunt beginnen aan je praktijkexamen, moet je eerst slagen voor je theorie-examen. Je kunt zelf op de site van het CBR een datum inplannen, om je theorie-examen af te leggen.

Dit examen bestaat uit drie onderdelen, namelijk: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Het theorie-examen duurt maximaal een half uurtje. Wanneer je bent geslaagd. Blijft het theorie-examen 1,5 jaar geldig.

Tussentijdse toets

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je doet dezelfde dingen. Dit is handig, om zo al even aan de examen situatie te wennen. Na afloop krijg je te horen van de examinator wat er goed of fout ging. Als je de bijzondere verrichtingen goed en veilig uitvoert, kun je hiervoor vrijstelling verdienen voor je rijexamen.

Praktijkexamen bij Rijschool Hilvarenbeek

Wanneer de instructeur denkt dat je er klaar voor bent, kan je rijschool het praktijkexamen voor je aanvragen. voordat je begint maak je kennis met de examinator en vervolgens doe je een ogentest. De examinator kan enkele vragen stellen over de auto. Dan begint de examenrit. Als je geslaagd bent kun je de dag na het examen bij de gemeente het rijbewijs aanvragen.

https://rijschoolbreda.nl/rijschool-hilvarenbeek