Startdir
Image default
Bedrijven

De verschillen tussen een diëtist, een gewichtsconsulent en een voedingscoach in Zwolle

Tussen de drie beroepen is het verschil niet vaak erg duidelijk. Vaak hoor je dat de een wordt gezegd, terwijl de ander wordt bedoeld. Maar wat zijn de verschillen tussen de drie dan nu precies? Hieronder wordt alles uitgelegd wat je wilt weten.

Wat doet een diëtist?

Een diëtist houdt zich – zoals de naam al suggereert – bezig met het opstellen van diëten. Maar dit betekent niet dat een diëtist zich alleen bezighoudt met mensen die graag willen afvallen of aankomen. Ze helpen daarnaast ook mensen die vanwege een medische conditie een bepaalde soort voeding niet mogen, of juist moeten, krijgen. Hierbij kan je denken aan diabetespatiënten of mensen met een bepaalde darmstoornis. Ook kan een diëtist de gezondheid van een patiënt verbeteren doormiddel van een bepaald dieet. Zo is iets als hoge bloeddruk of cholesterol goed aan te pakken door je voedingsschema bij te stellen. Van de drie hierboven genoemde beroepen is diëtist ook het enige beroep dat vooropleiding vereist.

Wat doet een gewichtsconsulent?

Het beroep gewichtsconsulent heeft daarentegen geen beschermde titel, waardoor principieel gezien iedereen zich gewichtsconsulent kan noemen. Om deze reden moeten mensen die een iets slechtere gezondheid hebben, worden doorverwezen naar een huisarts of diëtist. Een gewichtsconsulent begeleidt dus voornamelijk gezonde mensen die geen medische aandoeningen hebben. Deze mensen worden geholpen om af te vallen of aan te komen.

Wat doet een voedingscoach?

Een voedingscoach stelt net zoals een diëtist, voedingsschema’s samen. Maar het verschil tussenbeide is dat de voedingscoach ook meer ingaat op de motivatie die je hebt voor het volgen van dit schema. Door regelmatig met je te kijken hoe het gaat, helpt een voedingscoach in Zwolle je om het gehele traject te doorstaan. Daarnaast kijkt een voedingscoach ook vaak naar de eetgewoontes die je hebt en probeert deze samen met je te veranderen, als dit nodig is.

https://voedingscoach.com/voedingscoach-zwolle/