Startdir
Image default
Bedrijven

Een kort overzicht van alle traditionele en alternatieve autobrandstoffen

In de laatste jaren is het steeds minder ongewoon geworden om elektrische auto’s en hybriden te zien. Maar voorheen draaide alles voornamelijk op benzine, diesel en LPG. Over elke brandstof is wel iets goeds en iets slechts te zeggen, maar er is niet een absolute winnaar die in alle gevallen het beste blijkt. Daarom is het slim om te kijken naar de verschillende factoren die een bepaalde brandstof in een bepaald geval beter maakt dan de rest.

Traditionele brandstoffen zoals bij driving school Breda

Onder de traditionele brandstoffen verstaan we vaak de brandstoffen die al langere tijd worden gebruikt, zoals benzine en diesel. Hierop rijden ook de meeste lesauto’s zoals de auto’s van driving school Breda. Benzine is de allereerste autobrandstof en ook de meest bekende. Toch is er in de loop van de jaren veel veranderd met betrekking tot de samenstelling. Benzine bestond eerst namelijk alleen in de varianten E95 en E98. Vrijwel iedere benzineauto kan wel rijden met E95, maar E98 bleef bewaard voor de wat oudere of sportieve auto’s.

Uiteindelijk werd het type benzine aangeduid met de hoeveelheid gemengde bio-ethanol, namelijk met E10 en E5. E10-benzine is niet geschikt voor elke auto, dus daarom is het aangeraden om bij twijfel te tanken met E5. Benzine is dan wel de duurste brandstof met de hoogste CO2-uitstoot, maar het kost ook minder wegenbelasting. Diesel is daarentegen zuiniger, goedkoper en heeft een lagere CO2-uitstoot. Hiervoor komen wel andere giftige uitlaatgassen in de plaats en ook een hogere wegenbelasting.

Alternatieve brandstoffen

Alternatieve brandstoffen hebben voornamelijk als doel gehad om schoner te zijn voor het milieu. Zo kan je bijvoorbeeld elektrisch rijden, waardoor je geen schadelijke uitlaatgassen uitstoot. Elektrische auto’s zijn over het algemeen wel wat duurder en hebben een minder grote actieradius, waardoor je bij het maken van een lange reis veel aandacht zal moeten besteden aan het vinden van oplaadpunten onderweg.

https://drivingschooltilburg.com/driving-school-breda