Startdir
Image default
Bedrijven

Van welke stijl houd je eigenlijk?

Het kan zomaar zijn dat je daar zit met je meubeltjes en je hele huishouden. Je kijkt om je heen, en opeens vraag je het jezelf af. Heb ik eigenlijk wel een stijl? Na jarenlang onbewust maar alles kopen dat praktisch is of wat gevoelsmatig goed zit, lijkt het simpelweg alsof je totaal geen verstand hebt van trends, mode, of een samenhangende stijl. Dat is oké! Je zult toch voorkeuren hebben, en nu kun je er bewust van worden. Waar voel jij je goed bij?

Terras meubels

Kijk eens om je heen, wat heb je staan? Een eettafel? Een salontafel? Terras meubels? Als je kijkt naar je terras meubels, of welke soort hout in je huis dan ook, wat trekt je dan aan? Heb je een lichte kleur meubilair, of iets donkers? Hou je ervan als alles strak uitziet? Dan is de laatste mode met zwart metaal en licht hout goed voor jou. Heb je misschien een huis waar van alles wat staat en dat eruit ziet alsof je alles bij elkaar hebt geraapt uit een tweedehands winkel? Dan zou het kunnen zijn dat je bohemian chic een leuke stijl vindt. Ongeacht de naam van het beestje kun je echter bij elkaar zoeken door twee dingen voor jezelf te bepalen.

Licht en ruim

Hou je van licht en ruim? Zorg dan dat die ramen maximaal licht doorlaten en ga voor lichte kleuren in je interieur. Hou je van donker en gezellig? Dan kunnen bijvoorbeeld allerlei plantjes in je woonkamer een wereld van verschil maken voor jou. Het raam in je woonkamer is misschien bedekt met allerlei frutseltjes op de vensterbank. Dit past dan beter bij je. Binnen deze stijlen kun je variëren met kleuren, spullen, maar ook stijlen.

Welke stijl hou je van?

Om te kijken welke stijl je het meeste aanspreekt kun je het beste door wat jaren van interieur design heen bladeren op bijvoorbeeld Pinterest. Er zijn zat meubelstukken te vinden van onder andere de jaren vijftig, zestig, zeventig, en tachtig. Elke tien jaren heeft wel één of twee vooraanstaande stijlen waarbij er ander materiaal en patronen worden gebruikt. Sommige van deze stijlen zul je herkennen als een stijl die dichter bij je hart ligt, en dan weet je het!

https://www.outsidemeubelen.nl/