Startdir
Image default
Bedrijven

Dit zijn dé manieren om je kozijnen goed te onderhouden

Heb jij prachtige kozijnen en wil je dat ze er ook zo blijven uitzien? Dan ben je hier aan het juiste adres, want in deze blog geven wij jou de manieren om je kozijnen goed te onderhouden. Het zijn maar kleine manieren om dit te doen, maar het kan een groot verschil maken in het uiterlijk van het kozijn, en hoe lang deze goed blijft. Natuurlijk weet een professional het beter, maar deze manieren zijn makkelijk voor iedereen.

Regelmatig een likje verf erop doen

Als je kozijnen van hout hebt, dan kunnen ze het soms zwaar hebben met weersverandering. Hout is namelijk levend en ademt ook. Je zou zeggen dat als je verf op het hout doet, dat het hout niet meer kan ademen. Maar er zijn speciale soorten houtverf die juist ervoor zorgen dat het hout mooi blijft tijdens elk seizoen en daarbij ook wordt beschermd. Hout kan namelijk snel splinteren als het ineens van warm naar koud gaat. En dat voorkom je met de verflaag, die houdt het allemaal bij elkaar. Daarbij ziet het er ook een stuk mooier uit.

Zorg dat er geen vocht in komt

Je hebt weleens van die gebouwen gezien die op instorten staan en dat er ook overal waterschade van toepassing is. Dat kan ook gebeuren bij je kozijnen. Als deze niet goed verzorgt worden, kan het gebeuren dat er water in de kozijnen komen. Het hout zuigt het water op in het hout en het kan dan nergens naar toe. Dan ontstaan er vieze vlekken en gaat het hout ook langzaam rotten als je dit niet op tijd behandelt. Er zijn speciale middelen op de markt die ervoor kunnen zorgen dat er geen water in het hout komt.

Insecten zijn een groot probleem

Als er insecten in je kozijnen zitten, dan heb je een heel groot probleem. Deze beestjes hebben dan een voedselvoorraad voor het leven en daar kan jij niets aan doen. Behalve natuurlijk voorkomen dat het gebeurt. Gebruik daarom speciale lak die je af en toe op de kozijnen smeert, om insecten weg te jagen van het hout. Zo vinden ze het geen lekkere plek en gaan ze weer weg.

 

https://schipper-ede.nl/aluminium-schuifpui/